Oynatma Listesi
HABERLER

Meksika'da metro üst geçidi çöktü! Onlarca ölü ve yaralı var

Meksika'nın başkenti Mexico City'deki üst geçit üzerinde metro varken aşağıdan geçen otomobillerin üzerine çöktü, yetkililer en az 23 kişinin öldüğünü ve 49 kişinin hastanede olduğunu açıkladı.

Meksika'nın başkenti Mexico City'de yerel saatle Pazartesi gecesi bir metro üst geçidi çöktü.

 Yerel medyanın ekrana getirdiği görüntülerde, üst geçidin üzerinde metro varken ve altından arabalar geçtiği sırada çöktüğü görüldü. Yetkililer, ilk belirlemelere göre 23 kişinin öldüğünü, 49 yaralının ise Mexico City genelindeki hastanelere taşındığını açıkladı. Açıklama yapan Vali Sheinbaum ölenler arasında çocukların da olduğunu duyurdu.

Yerel medya, bakım çalışmaları süren beş metrelik üst geçidin çökme sırasında üstünde vagonlar olduğunu aktarıyor. Uluslararası haber ajansları, aşağı düşmüş bir metro vagonunun ürkütücü fotoğraflarını servis ediyor.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, bir ucu üst geçitte takılı kalan bir vagonun diğer ucunun yolda olduğu göze çarpıyor. Görüntülerde, ekiplerin merdiven yardımıyla vagonlara ulaşarak çalışmalarını sürdürmesi dikkat çekti.Mexico City belediye başkanı Claudia Sheinbaum, olay yerinden paylaştığı Twitter mesajında itfaiye ve acil yardım ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER