Oynatma Listesi
HABERLER

Mezarı mekanın içinde! 'İyi geceler' demeden izin vermiyor

İngiltere'deki bir barda oldukça ürkütücü olaylar yaşanıyor. İddialara göre bütün bu olaylara mezarı barın içerisinde olan Juliet isimli bir hayaletin sebep olduğu düşünülüyor.

İngiltere'nin St. Ives şehrindeki The Old Ferry Boat Inn adlı barın arka bahçesinde bazı ürkütücü şeyler yaşanıyor. Bölge halkının aktardığına göre, tüm yaşananlar 900 yıl önce ölen genç bir kızın hayaletinin işi...

İddiaya göre kalbi kırık hayalet eğer biri ona 'İyi geceler' demezse barın ışıklarının kapanmasına izin vermiyor. Peki dışarıdan bakınca şirin mi şirin görünen ama perili olduğu söylenen mekanda yıllar önce neler yaşandı?

St. Ives'te yaşayan Juliet Tewsley, Tom Zoul adında bir ormancıya âşık oldu. O zaman daha 17 yaşındaydı. Bu genç kızın sevgisine Tom karşılık vermedi.

Kalbi kırık Juliet, bu karşılıksız aşkı karşısında Tom işe giderken görsün diye kendini yakındaki bir ağaca astı.

 Juliet için anlatılan tek rivayet bu değil. Hikâyenin diğer bir versiyonunda ise Juliet'in kendini boğmak için barın önündeki Ouse Nehri'ne atladığı söyleniyor.

 Daha sonra kalbi kırık Juliet'in cansız bedeni kendi canına kıydığı nehrin yanındaki alana defnedildi. Mezarın üzerine ise işaret olması için yalnızca düz bir taş levha konuldu.

St. Ives'teki barın geliştirilip genişletilmesinden yıllar sonra bu levha yavaş yavaş iç mekânın bir parçası haline geldi.

Artık barın içinde yer alan bu mezarın her yıl 17 Mart'ta gece yarısı nehirden yükselen ve içeri süzüldüğüne inanılan Juliet'in hayaletinin bir hedefi olduğuna inanılıyor.

Hatta 1950'lerde genç kızın ruhuyla temasa geçildiği iddia edilen bir seans bile yapıldı. Ruh çağırma esnasında söylenenlere göre hayalet kendini Juliet Tewsley ve oduncu Thomas Zoul olarak tanımladı. Ancak bu iddiayı destekleyecek hiçbir kayıt bulunamadı.

Öyle ki Juliet Tewsley'in hayaletinin her yıl ölüm yıl dönümünde barda uykusuz gecelere neden olduğu söyleniyor.

Barın iç ısıtan ve sevimli görüntüsünün ardında yatan hikayeyi duyan ve barın altında bir mezar olmasından rahatsızlık duyan personel ve müşteriler de var.

Barın eski çalışanlarından biri olan Jamie Toms'un anlattıkları ise bu rahatsızlığı pekiştirecek türden. Barın eski şefi Jamie Toms, 2019'da barda çalışırken karşılaştığı bazı ürkütücü deneyimlerden bahsetti. Jamie, "Barda insanların gerçekten açıklayamadığı pek çok şey oluyor" diyerek şunları anlattı:

"Bazen burada tek başınayken patlama ve kapıların açılma sesi gibi şeyler duyulur. Hiç hayalet görmedik ancak bazı konuklar barda birinin onları izlediğini hissettiklerini veya ısıtma tam açıkken bile çok üşüdüklerini söylediler. Ben onun ruhuna saygı göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta bu mekan aslında ona ait."  

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER