Oynatma Listesi
HABERLER

Milli imkanlarla geliştirildi! 20 km menzile sahip, test atışları tamamlandı

Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi (MKE) ve İstanbul Tersanesi Komutanlığı tarafından geliştirilen 76/62 mm milli deniz topu, kara atışlarının tamamlanmasının ardından önemli bir aşamayı daha başarıyla geçti.

Milli Savunma Bakanlığının tasarım ve performans sorumluluğunda MKE ve İstanbul Tersanesi Komutanlığı tarafından geliştirilen 76/62 mm milli deniz topunun ilk test atışı geçen sene aralık ayı başında yapılmıştı.

 

TESTLERDEN BAŞARIYLA GEÇTİ!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ile katıldığı Karapınar’daki test atışı başarıyla gerçekleşmişti.

ERDOĞAN: ETKİN HAREKET KABİLİYETİNE KAVUŞACAK

Törene video mesaj ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “76/62 milli deniz topunun envantere girmesiyle Deniz Kuvvetleri daha güçlü ve etkin bir hareket kabiliyetine kavuşacaktır” açıklamasını yapmıştı.

20 KİLOMETRE MENZİLE SAHİP

Bakan Akar da savunma sanayisinde yerli ve milli üretimin tercih değil zorunluluk olduğunun altını çizerek, “Başarabiliyoruz, yapabiliyoruz ve yapacağız” şeklinde konuşmuş ve ardından deniz topunun ilk atış talimatını vermişti. Test atışlarının ardından milli deniz topu, kara atışlarını başarıyla tamamladı. 60 saniye içinde 80 atış yapabildiği testlerde ortaya konulan milli deniz topu, diğer testleri için gemiye çıkmıştı. TCG Beykoz’a bir ay önce entegre edilen milli deniz topu, liman ve deniz testleri çerçevesinde kara bombardımanı, su üstü atışları ve uçaksavar atışlarını başarıyla tamamlayarak testlerden geçti.

 

Milli deniz topu, hava savunma harbi, su üstü harbi ve kara bombardımanında kullanılıyor. 20 kilometre menzile sahip milli deniz topu, 5 farklı atış modu ile dakikada 80 atış yapabiliyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER