Oynatma Listesi
HABERLER

MİT'ten Irak'ın kuzeyinde operasyon! Ümit Tarhan etkisiz hale getirildi

Irak'ın kuzeyindeki Duhok/Gara'da MİT, kritik bir operasyon daha gerçekleştirildi. Terör örgütüne yönelik operasyonda PKK'nın sözde üst düzey sorumlusunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

PKK/KCK Özel Güç mensuplarına saldırı-sabotaj eğitimlerinin verildiği akademiler sorumlusu Rezan Amed Kod Ümit Tarhan, MİT’in Irak/Duhok-Gare alanında, gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirildi.

NEFES KESEN OPERASYON

MİT, Ümit Tarhan’ı örgüte katılım yaptığı Avrupa’dan itibaren takip etti. Ülkemize yönelik gerçekleştirilen eylemlere katıldığı eylemlerde kullanılan patlayıcı malzemeleri hazırladığı ve eylemcilerin eğitimini bizzat verdiği yönündeki tespitler üzerine, etkisiz hale getirilecek kritik hedefler listesine dahil etti.

Saha ajanları, Ümit Tarhan'ın faaliyetlerini takip etmek üzere Gara'da görevlendirildi. Sahadan intikal eden her türlü istihbari bilgi titizlikle analiz edildi ve operasyon izin en uygun zaman beklendi.

Ümit Tarhan'ın, Avrupa’dan temin ettiği elektronik ve mekanik malzemeleri teslim almak izin, intikal halinde olduğuna yönelik gelen anlık istihbarat üzerine operasyon kararı alındı. Gerçekleştirilen nokta operasyonla Ümit Tarhan ve beraberindeki terörist etkisiz hale getirildi.

Örgut mensuplarının eğitimi için Irak/Gara alanına özel olarak getirilen saldırı-sabotaj uzmanı Ümit Tarhan'ın MİT tarafından etkisiz hale getirilmesinin, Gara alanında PKK’da yönetimsel sorunlar yarattığı belirtiliyor.

Güvenlik kaynakları, örgüt mensuplarına silahlı eğitimlerin verildiği, teröristleri çatışma ortamına hazırlayan akademi sorumlularına yönelik peş peşe gelen operasyonlarla, örgütün en önemli gücü olarak görülen eğitim faaliyetlerine büyük darbe vurulduğunu ifade ediyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER