Oynatma Listesi
HABERLER

Murat Kurum: İstanbul’un metro gitmeyen ilçesi kalmayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü'nde Doğu ve Güneydoğu Kanaat Önderleri ile bir araya geldi. Kurum; "İstanbul’un metro gitmeyen ilçesi kalmayacak" dedi.

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Doğu ve Güneydoğu Kanaat Önderleri ile Beylikdüzü'nde bir araya geldi. Konuşmasına hayatını kaybeden akademisyen Alev Alatlı’nın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan Kurum, ‘’Fikir dünyamızda silinmez izler bıraktı. Vatan ve millet sevgisiyle insanımızın gönlünde taht kurdu. Ayakları bu topraklara basarken, fikri bütün dünya mazlumlarını sarıp sarmaladı. Daima bu aziz milletin vicdanı oldu.’’ sözleriyle Alev Alatlı’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

"YENİ KAYNAKLAR ÜRETEREK PROJELERİMİZİ SİZLERE EN HIZLI ŞEKİLDE ULAŞTIRACAĞIZ"

Adaylık sürecine değinen Murat Kurum, seçim maratonuna başladıkları günden bu tarafa İstanbul’un her mahallesinde, her sokağında ilgi ile karşılandıklarını söyledi. Kurum, ‘’İstanbul Vizyonumuzu açıkladığımız andan itibaren bu samimiyetin bir sevgi seline dönüşmesinden çok mutlu oluyoruz. Beylikdüzü’nde de bu heyecanı görüyorum.Vanlı ve Diyarbakırlı kardeşlerimiz var mı? Dilden dile dolaşan çok güzel bir atasözü var. ‘İnsanın yeter ki gönlü istesin, gider tekeden bile süt çıkarır.’ Allah’ın izniyle biz de tekeden süt çıkaracak, yeni kaynaklar üretecek, sayacağım tüm projeleri sizlere en süratli şekilde ulaştıracağız." dedi.

‘’CETVELİ VE KALEMİ ÇIKARACAĞIZ, İMAR PLANLARINI BİZZAT BU ELLERLE YAPACAĞIZ’’

Beylikdüzü'nde yapacaklarını 7 başlıkta toplayan Murat Kurum, trafik ve ulaşım sorunlarını 1 Nisan itibariyle çözeceklerini söyledi. Kurum, "Sefaköy-Avcılar-Beylikdüzü; Yenikapı-İncirli-Sefaköy; İncirli-Söğütlüçeşme metro hatlarının inşasına; 1 Nisan sabahı itibariyle hemen başlayacağız. Benim Beylikdüzü’ndeki kardeşim; önce Avcılar’a; sonra Küçükçekmece’den Bahçelievler’e, Bakırköy’den Mecidiyeköy’e ve Söğütlüçeşme’ye kadar; tamamen kesintisiz bir yolculuk yapacak.’’ diye konuştu. Dereağzı ve Gürpınar’da; Kavaklı ve Adnan Kahveci’de masayı kuracaklarını belirten Kurum, ‘’Cetveli ve kalemi çıkaracağız, imar planlarını bizzat bu ellerle yapacağız.’’ dedi. 

"BEYLİKDÜZÜ'NÜN  İDO İSKELESİ YAPACAĞIZ"

Ambarlı Limanı ile balık hali arasındaki sahil düzenlemesini, en kısa sürede bitirip hizmetinize sunacağız. Biz çiçeklerini ekeceğiz; siz Yeşil İstanbul’un keyfini yaşayacaksınız.’’ dedi.  Yıllardır Beylikdüzülülerin beklediği müjdeyi veren Murat Kurum, ‘’Sizler için en uygun gördüğümüz alanda, İDO iskelesini yapacağız, ilçemizin deniz ulaşımını başlatacağız." sözleriyle konuşmasına devam etti.     

"DEDİKODUYLA GEÇEN 5 YILI, HİZMETE VERİLEN 5 YILLIK ARAYI BİTİRECEĞİZ"

Beylikdüzü ile ilgili müjdelerine devam eden Kurum, "Gürpınar Siteler bölgesinde 3 bin konutun olduğu alanda kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatacağız. Beylikdüzü’nde bulunan İBB’ye bağlı ana arter yolların durumu, maalesef içler acısı. Biz hemen kolları sıvayıp; yaya geçidi, üst geçit, bisiklet yolu ve kaldırım; yine raylı sistem, ring hatları ve viyadüklerle bu sorunu tamamen ortadan kaldıracağız. Beylikdüzü’nün yolunu, İstanbul’un yolunu hep birlikte açacağız.

Bakanlık dönemimde Beylikdüzü’nde annelerimizin isteğini karşılamak için toplamda 54 sınıfı olan 5 Anaokulu yapmıştık. Şimdi yeni 5 anaokulumuzu daha şehrimize, yavrularımıza kazandıracağız. Yavuz Sultan Selim Bulvarından, her sabah bin bir zahmetle metrobüse giden vatandaşlarımız için 1 Nisan itibariyle bu çileyi tamamen ortadan kaldıracak ve kardeşlerimiz için ring araçlar başlatacağız. Kardeşlerimize, yaz-kış demeden, Metrobüse kadar Büyükşehir eşlik edecek, Büyükşehir taşıyacak.’’ şeklinde konuştu.İstanbul’da, “lafla, dedikoduyla geçen 5 yılı, hizmete verilen 5 yıllık arayı” bitireceklerini söyleyen Murat Kurum, “Söylemek Zarar, Yapmak Kârdır” sözleriyle iş üreteceklerinin altını çizdi. 

"BİZİ ZOR GÜNLERİMİZDE KARDEŞLERİMİZİN DUALARI AYAKTA TUTTU"

İlkokul ve gençlik döneminin bir bölümünü Doğu ve Güneydoğu bölgesinde geçirdiğini ve buraların tarihi dokusunu ve önemini bildiğine dikkat çeken Kurum, "İlkokul 2. ve 3. Sınıfı Mardin’de okudum. 20’li yaşlarımda; Diyarbakır’ın surlarında dolaştım, Siirt’’te Botan’dan uçsuz bucaksız ovaya bakarken, kendimi buldum. Van denizinde kefal balıklarını seyrettim. Ağrı’da İshak Paşa Sarayı’nın büyüsüne kapıldım. Muş’ta Malazgirt Ovası’nda; vatan sevgisiyle, millet sevgisiyle; şanlı tarihimizin derinliklerine daldım.Bizi bu hatıralar bugüne ulaştırdı. Bizi zor günlerimizde; o güzel şehirlerde yaşayan kardeşlerimizin duaları ayakta tuttu. Biz de 81 ilimizde binlerce hizmeti ve eseri; bu güzel millete armağan etmenin mutluluğunu yaşadık. Şimdi artık 81 ilimize toplam 550 ziyaret yapmış ve eser vermiş olmanın tecrübesiyle; Anadolu’nun o muhteşem havasını içimize çektik; sizlere hizmet etmek için kollarımızı sıvadık. Bizde kollar bir kere sıvandı mı, bir daha geri sarılmaz. Çünkü o kollar artık Murat’ın değil, milletin kolu olmuştur." şeklinde ifade etti.

‘’İSTANBUL’UN METRO GİTMEYEN İLÇESİ KALMAYACAK’’

Yarı zamanlı belediyecilik yapmayacaklarını söyleyen Kurum, 650 bin yuvayı 5 yılda bitireceklerini ve  100 bin sosyal konutu 18 ayda tamamlayacaklarını ifade etti. Ulaşım konusuna değinen Kurum, ‘’328 kilometre metro hattını 5 yılda 650 kilometre yapacağız. 10 yıl sonra, 1004 km’ye çıkaracağız. İstanbul’un metro gitmeyen ilçesi kalmayacak.’’ Sözleriyle konuşmasına devam etti.  

'0-6 YAŞ ARASI ÇOCUĞU OLAN BABALARA DA, ÇOCUKLARIYLA ÜCRETSİZ SEYAHAT HAKKI'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Büyükşehir olarak annelerin, çocukların, gençlerin ve emeklilerin her zaman yanında olacaklarını belirterek, gençlere ulaşımda yüzde 40 indirim yapacaklarını, 0-6 yaş arası çocuğu olan babalara da, çocuklarıyla ücretsiz seyahat hakkı vereceklerini, ihtiyaç sahibi emeklilere, her ay 2 bin 500 TL destek sağlayacaklarını, ilk işini kuracak olanlara 100 bin TL destek sunacaklarını, yeni evleneceklere 50 bin TL beyaz eşya yardımı yapacaklarını belirterek, "Çocuklarımız, gençlerimiz, annelerimiz, emeklilerimiz neredeyse, Büyükşehir orada olacak Arada bir İstanbul demeyeceğiz. Hep beraber çalışacağız.’’ sözleriyle konuşmasını tamamladı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER