Oynatma Listesi
HABERLER

Nisa bebeğin annesi hakim karşısında! 'Neden bıraktın?' sorusuna yanıt verdi

Pendik’te Nisa Mihriban ismiyle bilinen 3 aylık bebek Ebrar Nil S.’yi terk eden 20 yaşındaki anne Ebru S., “terk” suçundan 2 yıla kadar hapis istemi ile tutuklu yargılandığı mahkemede ilk kez hakim karşısına çıktı.Aile Bakanlığı avukatı Nisa bebeğin sağlık durumuna ilişkin son durumu paylaşırken anne Ebru S. de 'Bebeği neden bıraktın?' sorusuna yanıt verdi.

İstanbul Pekdik’te 29 Mart günü Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz’ın terk edilmiş halde bulunduktan sonra sütannelik yapıp Nisa ismini verdiği bebeği terk ettiği gerekçesiyle tutuklanan anne Ebru S. yarın hakim karşısına çıktı. Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuklu olan anne Ebru S. avukatıyla birlikte katıldı.

"BEN BIRAKIRKEN SAĞLIKLIYDI"

Sanık Ebru S. İfadesinde, "Önceki ifadelerimi tekrar ederim. Bilerek, isteyerek yapmadım. Bir kastım yoktu. Bırakırken gerekli müdahaleyi yapmıştım. Mağdur etmedim. Medya tarlaya bıraktığımı yazdı ama tarla değildi. Bir evin önüne bebeği bıraktım ve zile bastım. Zile bastıktan sonra beni görmesinler diye oradan ayrıldım. Bulunmamıştır diye ertesi gün gidip baktım. Almamış olabileceklerini düşündüm. Baktığımda orada yoktu. Bıraktığımda öğle vaktiydi ve sokak kalabalıktı. Beni alan polisler 20 dakika sonra bebeğin bulunduğunu ve yaşadığını söylediler. Hareketli ve sağlıklı olduğunu söylediler. Ambulans gelmiş almış bebeği ambulanstaki kadının bebeği varmış o emzirmiş bebeği. Daha sonra kuruma götürülmüş 2 gün sonra kurumda rahatsızlanmış. Ben bırakırken sağlıklıydı. Emziriyordum. Erken doğum nedeniyle 16 gün yoğun bakımda kalmıştı. Ben süt götürdüm hep, süt yetmez diye mama da veriyorlardı. Ben bırakırken mamasını da yanına bıraktım ilk müdahaleyi onunla yapsınlar diye. Mamaya alerjisi yoktu. Bıraktığımda 3 aylıktı. Aşılarını yaptırmıştım" dedi.

Sanık avukatı, müvekkilinin 21 yaşında olduğunu söyleyerek, "Cahildir. Toplum ve aile baskısı sebebiyle eylemi gerçekleştirmiştir. Çocuğu 3 aylık olana kadar terk etmemiş ve bakımını yapmıştır. Kendi bakış açısıyla bırakmaya zorunlu kalmıştır. Suçu tutukluluk gerektirmeyen bir suçtur. Bu sebeple tahliyesini talep ediyoruz" dedi.

NİSA BEBEĞİN SAĞLIK DURUMU

Aile Bakanlığı avukatı, "Bebeğin hastanede tedavisi devam etmektedir. Raporlar geldikten sonra detaylı beyanda bulunacağız" dedi. Görüşü sorulan duruşma savcısı, bebeğin sağlık durumunun hastaneden sorulmasını talep ederek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Alınan savunma ve beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, suç vasfının değişme ihtimali olduğu gerekçesiyle sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bebeğin tedavi gördüğü hastaneye yazı yazılmasına karar veren mahkeme, bebeğin sağlık durumu hakkında ve terk olayı sebebiyle bir hastalığa yakalanıp yakalanmadığına dair bilgi verilmesini istedi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede sanık Ebru S.'nin 29 Mart 2022 tarihinde kimlikteki adı Ebrar Nil S. olan ve 'Nisa Mihriban' olarak bilinen 3 aylık bebeğini Pendik'te bir binanın yanındaki araziye bıraktığı anlatılıyor.

İddianamede sanık Ebru S.'nin bebeği bırakmadan önce karnını doyurup uyuttuktan sonra bebeği battaniyeye sardığı ve puset içine koyduğu ifade ediliyor. İddianamede sanık Ebru S.'nin "Terk" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER