Oynatma Listesi
HABERLER

Osmaniye'de 4.1 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın verilerine göre Osmaniye'de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmaniye'de meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremle ilgili son gelişmeleri CNN Türk'e açıkladı. CNN Türk Özel Haber Şefi Fulya Öztürk'e konuşan Bahçeli, kentte olumsuz bir durum olmadığını duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın merkez üssünü Osmaniye'nin Kadirli ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 15.42’de oldu. Yerin 12.93 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, ilçede kısa süreli paniğe yol açtı. Depremi hisseden vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Depremin herhangi bir olumsuzluğa yol açıp açmadığının tespiti için ekipler çalışma başlattı.

MHP lideri Bahçeli, CNN Türk Özel Haber Şefi Fulya Öztürk'e açıklamalarda bulundu. Bahçeli, 'Allah'a şükür bir can kaybı olmamış. Allah'tan gelenle tedirginlik olmaz.' dedi.

Deprem bölgesinde haber yayınlarını aralıksız devam ettiren Fulya Öztürk için ise Bahçeli, "Sen her gün buradasın. Ben seni televizyonda 23 gündür beri seyrediyorum. Allah senden razı olsun kızım." ifadelerini kullandı.

GÖZLEMLERİNİZ NELER?

Bölgede gözlerinin sorulması üzerine Bahçeli, 'Türkiye ayağa kalkmış. Her türlü afeti ortadan kaldıracak gayret ve azim içerisinde. İnşallah sonu da hayırlı olacak. Merak etmeyiniz.' açıklamasını yaptı.

ORTALAM 3 DAKİKADA 1 ARTÇI SARSINTI

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından ortalama 3 dakikada 1 artçı deprem yaşandığını söylemişti.

Tatar, geçtiğimiz günler yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

"Bu gerçekten çok büyük bir rakam. Artçı sarsıntılarda düzenli azalmanın olmadığını görüyoruz. Bunun uzun bir süre daha devam edeceğini, belli bir zaman sonra azalarak sona ereceğini söylemek mümkün. En az 2 yıl kadar daha artçı sarsıntının devam edeceğini beklediğimizi ifade etmek isterim. Ortalama 3 dakika civarında 1 artçı sarsıntının yaşandığını ifade etmekte yarar var. Bugün de yaşadığımız deprem bize şunu hatırlatıyor; hasarlı binalardan uzak durmakta fayda var. Hasarlı binalardan uzak durulması, bu bölgelerde görev yapanların uyarılarına uyulması önem taşıyor. 6 Şubat'taki depremlerden sonra bölgede büyük bir travma yaşanıyor. Vatandaşlarımız sürekli bir deprem beklentisi ile bu tramvayı fiilen sahada yaşıyorlar. Psikososyal destek ekipleri bu anlamda vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışırken bizlerin de bilim insanlarının da sağlıklı, akılcı mesajlar vermesi önemli. Tüm vatandaşlarımızı sakin ve soğukkanlı şekilde sürecin içinde yer almaya davet ediyoruz" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER