Oynatma Listesi
HABERLER

Oto galeride 4 maymun bulundu

İstanbul'da ihbar üzerine bir oto galeriye yapılan baskında CİTES kanunlara aykırı şekilde yurda sokulup saklanan 4 Makak Maymunu ele geçirildi. Kaçak yollarla yurda sokulduğu belirlenen maymunlardan birisinin Down Sendromlu olduğu tespit edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube ekipleri, Maltepe'de bir oto galeride nesli tükenmekte olup alım satımı yasaklanmış hayvanların bulundurulduğu ihbarı üzerine yaptığı tespit çalışmaları sonrasında adrese operasyon düzenledi. Yapılan baskında oto galeri dükkanın arka kısmında yapılan özel kafeslerde Makak cinsi 4 maymun ele geçirildi..Gümrükten kaçak olarak yurda sokulup satış amacıyla bulunduruldukları belirlenen maymunlar üzerinde yapılan incelemede, birisinin Down sendromlu olduğu tespit edildi.

El konan maymunlar Gaziantep Büyükşehir Belediyesi hayvanat bahçesine teslim edilirken, maymunların sahibi olarak gözaltına alınan işyeri sahibi kişiye “5607 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Nesli Tehlikede Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme”nin ihlali suçundan işlem yapıldı. İnsanlardan bir çift kromozom daha fazla kromozom yapısına sahip olan ve 48 kromozom taşıyan maymunlarda 22.kromozom bozukluğu nedeniyle insanlardaki Down Sendromuna benzer sendromlar görülebiliyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER