Oynatma Listesi
HABERLER

Pakistan'da yolcu treni kazası! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Pakistan'da meydana gelen tren kazasında ilk belirlemelere göre 15 kişi öldü 45 kişi ise yaralandı. Bölgeden gelen ilk fotoğraflar ise kazanın dehşetini gözler önüne serdi.

Dünya ajanslarının 'son dakika' koduyla geçtiği haberde Pakistan'da bir tren kazası yaşandığı belirtildi. Yetkililer kazada 15 kişinin öldüğünü 45 kişinin ise yaralandığını aktardı. Yerel basına konuşan bir demiryolu yetkilisi 6 vagonun raydan bir şekilde çıkması sonucu trajedinin meydana geldiğini aktardı.

RESMİ KAYNAKLAR DOĞRULADI

Pakistan devlet televizyonu, demiryolu yetkililerinden alıntı yaparak en az 15 kişinin öldüğünü ve 45 kişinin de yaralandığını doğruladı. Eyalet demiryolu yetkilisi Ijaz Shah, AFP'ye yaptığı açıklamada, kazada çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu doğruladı ve bölgeye bir yardım treninin hareket ettiğini açıkladı.

HIZ SINIRINI AŞMADI

Demiryolları ve Havacılık Bakanı Khawaja Saad Rafique, Lahor'da basına yaptığı açıklamada trenin normal bir hızda seyrettiğini ve kazanın henüz neden gerçekleştiğini bilmediğini söyledi. Yerel basının yine olay yerindeki vatandaşlardan aktardığına göre raydan çıkan vagon sayısının 10 olduğu öne sürüldü ancak bu sayı doğrulanamadı.

ESKİMİŞ DEMİRYOLU SİSTEMİ KAZALARIN ANA NEDENİ

Pakistan'ın eskimiş demiryolu sisteminde sık sık kazalar ve raydan çıkmalar meydana geliyor. Haziran 2021'de Sind'de Daharki yakınlarında iki tren çarpıştı. Kaza sonucu 65 kişi öldü ve yaklaşık 150 kişi yaralandı.

 

Ekim 2019'da Tezgam ekspres treninde çıkan yangında en az 75 yolcu yanarak ölürken, 2005'te Ghotki'de iki trenin çarpışması sonucu 100'den fazla insan hayatını kaybetti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER