01:32İnci Taneleri'nde dev buluşma! Yılmaz Erdoğan yazdı, Ebru Gündeş söylediPakistan ordusundan bir güvenlik kaynağının CNN International'a bildirdiğine göre ordu ve silahlı militanlar arasında ülkenin güneybatısındaki Belucistan eyaletinde bir trenin kaçırılması nedeniyle çıkan ölümcül çatışmaların ardından yaklaşık 350 rehine kurtarıldı, 27 rehine ise hayatını kaybetti.
Bir ordu yetkilisinin AFP'ye yaptığı açıklamaya göre ise çatışma sırasından 28 asker öldü.
BLA, SALDIRIYI ÜSTLENDİ
Belucistan eyaletinde aktif olan ayrılıkçı militan grup Belucistan Kurtuluş Ordusu (BLA), saldırının sorumluluğunu üstlendi.
Güvenlik kaynağına göre, BLA toplamda 27 rehineyi öldürdü ve ayrıca bir asker hayatını kaybetti. CNN'e göre kurtarma operasyonunda en az 35 militan öldürüldü.
TÜNELDEN GEÇERKEN ATEŞ AÇTILAR
Yaklaşık 450 yolcu, Belucistan'ın başkenti Quetta’dan kuzeydeki Peşaver’e giden Jaffer Ekspresi'ndeydi. Yetkililere göre, "teröristler, tren bir tünelden geçerken yoğun ateş açmaya başladı."
BOŞ TABUTLAR TRENLE TAŞINDI
AFP, çatışmanın yaşandığı bölgeye boş tabutlar taşıyan bir treni görüntüleri, Quetta'daki tren istasyonunda bekleyen tren, çatışmaların dehşetini gözler önüne serdi.
Pakistan ordusu, saldırganlarla karşı karşıya gelmek için bir operasyon başlattı. Güvenlik kaynakları, saldırganların "kadınları ve çocukları kalkan olarak kullandığını" söyledi.
'MAHŞER GÜNÜ GİBİ'
Kurtarılan bir kadın, saldırı sonrası yaşanan kaosu "Mahşer Günü gibiydi" diyerek anlattı. CNN'e verdiği demeçte, ateşten kaçtığını ve güvenli bir yere ulaşmak için iki saat yürüdüğünü söyledi.
Pakistan ordusu ve hükümeti uzun süredir Afganistan'ı militan gruplara sığınak sağlamakla suçluyor. Ancak Taliban liderleri bu iddiaları reddediyor.
PAKİSTAN'DA NELER OLUYOR?
CNN International'ın yorumuna göre "Salı günkü kaçırma olayı, stratejik olarak önemli ve zengin yer altı kaynaklarına sahip dağlık bölgede daha fazla siyasi özerklik ve ekonomik kalkınma isteyen ayrılıkçı isyanın cesur bir hamlesi olarak görülüyor. Ancak bu olay, aynı zamanda Pakistan hükümetinin on yıllardır mücadele ettiği bölgede giderek kötüleşen güvenlik durumunu da gözler önüne seriyor."
Habere göre Belucistan'ın büyük ölçüde Beluç etnik grubundan oluşan nüfusu, yoksul ve dışlanmış durumda. On yıllardır süren, yaygın olarak ayrımcı olarak görülen politikalar nedeniyle federal hükümetten giderek daha fazla uzaklaşıyorlar.
Bölgede onlarca yıldır devam eden isyan, son yıllarda daha da güçlendi. Özellikle eyaletin derin su limanı Gwadar'ın Çin'e kiralanmasıyla bu durum ivme kazandı. Bu liman, Pekin'in Pakistan'daki 'Kuşak ve Yol' altyapı projesinin en önemli noktası olarak gösteriliyor.
Sıklıkla 'yeni Dubai' olarak anılan liman, güvenlik kabusu haline geldi. Çinli işçileri taşıyan araçlara yönelik sürekli bombalı saldırılar yaşanıyor ve çok sayıda ölümle sonuçlanıyor.
01:12Leyla Aydemir davasında flaş gelişme! 8 yıl sonra tutuklandı
02:07Ekrem İmamoğlu ve Derya Çayırgan'ın HTS kayıtları ortaya çıktı: 3 değil 300 görüşme
00:22Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Türkiye-Baltıklar Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katıldı!
05:04Bu gece başlıyor! Soğuk hava Karadeniz üzerinden İstanbul’a geliyor: Kar ve sağanak alarmı
00:23İsrail ordusuna ait helikopter yere çakıldı! Kurtarma operasyonu faciaya dönüştü
02:57İkinci Minguzzi vakası! Güngören’de 'yan bakma' cinayeti: Çocukların kavgasında acı son
00:22İran'a saldırının neden ertelendiği ortaya çıktı! ABD'nin gizli haritasında 50 hedef, dikkat çeken koordinat
00:40Arka Sokaklar'da nefes kesen gerilim! Rıza Baba ölecek mi?
00:49Youtuber Sergen Altunbaş iki çocuğunu öldürüp intihar etti! Geriye mutluluk paylaşımları kaldı
04:03İstanbul'da öğrenciler karnelerini alarak yarıyıl tatiline başladı! Vali Gül'den açıklama
01:498 yaşındaki Şeyma’yı kör eden gözlük! Aile şaşkına döndü: ‘Kızımın geleceği gitti’
01:59Türkiye'de ilk! E-ZPT görücüye çıktı
01:12Avcılar’da uyuşturucu operasyon! Sokağı izlemek için kamera sistemi kurmuşlar
01:59Güllü'nün oğlu Tuğberk babasına ateş püskürdü! 'Annemi senelerce dövdün'
00:46Silahlar çekildi, vitrinler kırıldı! Pokemon mağazasındaki 100 bin dolarlık soygun kamerada
00:48Avukat Serdar Öktem suikastının yeni görüntüleri ortaya çıktı! 6 saniyede korkunç infaz
01:38Depremde evi yıkıldı, yeni yuvası alevlere teslim oldu! 'İkinci felaketi yaşıyoruz'
00:4515 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 50 tutuklama
00:47Yer: İstanbul! Kuyumcuda dehşet anları: 1 dakikada 3 milyonluk soygun
00:53Dikkatsizlik kazaları beraberinde getirdi! Güvenlik kameraları...
00:44Fenerbahçe Kante'den vazgeçmiyor!
04:20Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'dan Necip Uysal açıklaması! 'Kararı ben verdim'
01:04Otomobilde bulunan cesedin sırrı çözüldü! Kaçmasına yardım eden arkadaşını infaz etmiş
00:44Beyaz Saray'dan İran açıklaması: 800 idam durduruldu
00:33İsrail ordusu, ateşkesi ihlal ederek Lübnan'a hava saldırıları düzenledi
00:37Tartıştığı eşi evi terk edince 2 çocuğunu öldürüp intihar etti
01:01Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücünün hareketleri şaşırttı
01:31ABD'nin Karayipler'de el koyduğu petrol tankeri sayısı 6'ya çıktı
01:44Soğuk ve yağışlı hava hafta sonu da etkisini sürdürecek