00:33Sokak ortasında dehşet: Tartıştığı kadın darp etti, ambulansı görünce sarıldıTekirdağ'da ev eşyaları satış mağazasında şoför olarak çalışan Eren Uzuner, 4 Ekim 2024 günü Süleymanpaşa ilçesi Hükümet Caddesi üzerinde aynı mağazadaki platonik aşk beslediği Fatma Özdemir'i, iş yeri yakınlarındaki çay ocağının önünde arkadaşı Barkın Perçin ile otururken gördü. Eren Uzuner, taburede oturan Özdemir ve Perçin'in yanlarına gidip, üzerinde taşıdığı tabancayla ateş etti.Özdemir ile Perçin, vücutlarına isabet eden kurşunlarla yaralandı. Uzuner, elindeki silahla geri döndüğü mağazada bu kez iş arkadaşları N.Ç.K. adlı kadın ile S.D.'yi vurup yaraladı. Eren Uzuner, daha sonra mağazaya ait sevkiyat aracına binip kaçtı. Uzuner, kaçarken aracını durduran polislerden birini yaraladı. Hastaneye kaldırılan yaralılar, Fatma Özdemir ile Barkın Perçin hayatlarını kaybetti.
Tutuklanan Eren Uzuner hakkında, 'Kasten öldürme' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından dava açıldı.
YAPAY ZEKA SAVUNMASI: YAPAY ZEKAYLA AKLIMI OKUDUKLARINI ÖĞRENDİM
Uzuner'in yargılanması bugün Tekirdağ 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Eren Uzuner, SEGBİS ile bağlanırken, duruşmada ölenlerin aileleri ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada savunmasını yapan Uzuner, yapay zekayla aklının okunduğunu ve düşüncelerini önceden bilindiğini öne sürdü. Fatma Özdemir'e karşı bir şeyler hissettiğini söyleyen Eren Uzuner, "Daha sonra ona açıldım. Fatma'ya açıldıktan sonra onu çay ocağında görmeye başladım. Sonra sürekli benimle dalga geçmeye başladılar ve bunu neden yaptıklarını sorguladım. Yapay zekayla aklımı okuduklarını öğrendim. İçime attığım sözleri şarkıcılara sattıklarını öğrendim. Ben de artık psikolojik baskılara dayanamayarak bu olayı gerçekleştirdim" dedi.
Sanık Uzuner, kaçarken yaralanan polise kasıtlı olarak ateş etmediği, kaçarken kaza yaptığı sırada silahın ateş aldığını iddia etti. Duruşmada tanık olarak dinlenen polis memuru Ö.K., sanığın kendini doğrudan hedef alarak ateş ettiğini ve yüzünden yaralandığını anlattı. Eren Uzuner'in tabanca ile mağazada yaraladığı S.D. iye N.Ç.K. de sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.
Fatma Özdemir'in kardeşi Selen Özdemir, Uzuner'in kardeşini daha önce tehdit ettiğini belirterek, en ağır cezayı almasını istediğini söyledi.
Ölen Barkın Perçin'in babası Mustafa Perçin de sanığın beyanlarını kabul etmediğini, ömür boyu ceza alması gerektiğini söyledi. Duruşma ertelendi.
‘EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASI İÇİN HUKUKİ MÜCADELEMİZİ VERECEĞİZ’
Ailelerin avukatı Kamil Can Yavaş, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, sanığın olayı tasarlayarak gerçekleştirdiğini söyledi. Yavaş, "Herhangi bir pişmanlık duymadığını beyan etti. Bu sebeple biz avukatlar kadına karşı gerçekleştirilmiş bir cinayette sanığının en ağır şekilde cezalandırılması için gerekli tüm hukuki mücadelemizi vereceğiz. Umarım böyle bir olay bir daha yaşanmaz, bir kadın veya herhangi bir kişi bu şekilde öldürülmez" dedi. Avukat Fırat Eren Canpolat da sanığın olaydan pişmanlık duymadığını ve gerekli cezayı alması için sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.
00:30Go Türkiye imzalı mini diziler 959,8 milyon izlenmeye ulaştı
00:55Kar fırtınası zincirleme kaza getirdi! 100 araç birbirine girdi
00:30Adana merkezli fuhuş operasyonu: 14 zanlı tutuklandı
00:47Fotoğraf tutkunlarını 9 kilometrelik rotası: Ağaç Tünel
07:48Bakan Yerlikaya açıkladı: 641 kişi gözaltında
00:10Güney Afrika'da okul servisi ile kamyon çarpıştı! Çok sayıda öğrenci hayatını kaybetti
00:17Netanyahu mecliste çıldırdı: 'Türkiye’ye asla izin vermeyeceğiz!' İsrail basını alarmda: 'Kabus başlıyor'
02:43Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'dan transfer açıklaması: Laf olsun diye oyuncu almıyoruz
02:26ABD Başkanı Donald Trump, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü
02:26Louvre Müzesi soygununa ait yeni görüntüler ortaya çıktı
00:38Devrilen hafriyat kamyonu uluslararası yolda trafiği felç etti
01:17Trabzonspor'un anlaşma sağladığı Mathias Lovik şehre geldi
00:20Adliye personelinden acı haber! Ava gidiyorum diyerek evden çıkmıştı
01:42Antalya'da oltaya cesedin takıldığı anlar kamerada
01:22TIR'ın dorsesindeki yanan hurdayı kürekle kar atarak söndürdüler
06:07Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye her zaman Suriye'nin yanında olacak
00:21Hafif ticari araç, park halindeki kamyona çarptı
00:34Bingöl’de kurt işyerine girdi
00:14Ümit Karan'ın uyuşturucu test sonucu belli oldu
04:40İsias davasında kritik gün: 72 can için kamu görevlileri 4’üncü kez hakim karşısına çıktı
01:16Çatıdan kopan kar kütlesi otomobili ezdi: Büyük hasar kamerada
01:23Sinop'ta domuzu eliyle yakalayan vatandaşa kesilen ceza iptal oldu
00:56Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı
00:40Kar 1,5 metreyi geçti, bir şehir gömüldü! Daha da artacak
00:40Kar 1,5 metreyi geçti, bir şehir gömüldü!
01:29İstanbul'da kar yağışıyla sokak buz pistine döndü
01:08Diyarbakır’daki faili meçhul cinayet 11 yıl sonra aydınlatıldı! Özel ekip devreye girdi
05:10Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında yeni ifade! 'Bizzat biliyorum' dedi, İstanbul–Dubai hattındaki fuhuş ağını anlattı
01:24Herkes duydu, kimse görmedi: 40 saniyede servet topladılar