Oynatma Listesi
HABERLER

Provokasyona 29 Ekim'de cevap verildi

Yunanistan'ın Türkiye'ye en yakın kara parçası olan Meis Adası'na, dün sabah Kaş'tan da çıplak gözle görülebilecek şekilde ülke bayrağı asıldı. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Cumhuriyet Bayramı'nın 97'nci yıl dönümü kutlamaları öncesi Meis Limanağzı'na dikilen dev Yunan bayrağının provokasyon amaçlı olduğunu söyledi. Yunanistan'ın provokatif eylemine bugün 60 tekne ile cevap verildi.

Türkiye ve Yunanistan arasında 'Oruç Reis' ile Doğu Akdeniz'de sismik araştırmalara başlanmasıyla diplomatik gerginlik yaşanırken, ülkenin Türkiye'ye en yakın kara parçası Meis Adası'nın Limanağzı bölümüne, Kaş'tan çıplak gözle görülebilen dev bayrak dikildi.

Cumhuriyet Bayramı'nın 97'nci yıl dönümü kutlamaları öncesi Meis Adası'na dün sabah çekildiği tahmin edilen bayrağı görenler şaşırdı.

Türkiye, bugün Doğu Akdeniz'de gerçekleştireceği tatbikat ile ilgili, Yunanistan da yarın yapacağı tatbikatın Navtex bildirimlerini geri çekmişti. Karşılıklı iyi niyet göstergesi olarak değerlendirilen Navtex iptallerinin ardından dev Yunanistan bayrağının dikilmesi, tepkilere neden oldu. İlçede yaşayanlar, Cumhuriyet Bayramı'nın 97'nci yıl dönümü kutlamaları öncesi Yunanistan bayrağının dikilmesinin, 'provokasyon' niteliğinde olduğunu kaydetti.

Cumhuriyet Bayramı'nın 97’nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Antalya'nın Kaş ilçesinde, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süslenen 60 tekne eşliğinde denizde kutlama yapıldı.

Denize açılan teknelerle Yunanistan'ın Meis Adası önünde, Türk karasuları sınırına kadar gelinerek, marşlar eşliğinde geçiş yapıldı. Türk Sahil Güvenlik Botu'nun da eşlik ettiği tekneler, daha sonra marinaya döndü.

Kaş'ta, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ve Cumhuriyet Bayramı'nın 97’nci yıl dönümü denizde coşku ile kutladı. İstanbullu iş insanı İlhan Aytura'nın 3 yıl önce 10 tekneyle denize taşıdığı kutlamalar, bu yıl 60 tekneyle yapıldı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER