Oynatma Listesi
HABERLER

Reisi'nin ölümü sonrası akıllardaki soru... Fulya Öztürk aktardı! Pilotla ilgili şok iddia

İran'da Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı'nın helikopter kazasında ölümü sonrası dünya ayakta... CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve Kameraman Halil Kahraman, düşen helikopterin yakınlarından son bilgileri verdi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahyan'ın da içinde bulunduğu helikopterin kötü hava koşulları nedeniyle Pazar günü kaza yaptı.

KURTULAN YOK

Kısa süre içinde kazazedelere ulaşmak için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Helikopterin enkazını ise AKINCI İHA tespit etti. Sabah saatlerinde kazadan kurtulan olmadığı açıklandı.

BÖLGEDE SON DURUM

CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve Kameraman Halil Kahraman, bölgedeki son durumu aktardı.

Fulya Öztürk'ün olay yerinden açıklamaları şöyle:

İran Verzigan'da cenazeler olay yerinden alındı ve getiriliyor. Uzun bir araç konvoyu var. Helikopteri Akıncı TİHA tespit etmişti. Daha sonra cenazelere ulaşıldı, farklı araçlarla götürülüyor. Olay yeri son derece hareketli. Helikopter enkazının bulunduğu alanda çok geniş bir güvenlik önlemi de var. Her bir sokakta İran polisi var. Zaman zaman bazı noktalarda farklı yetkililerle karşılaşıyoruz. Bölgede yoğun şekilde sis hakim. Burası İran Verzigan bölgesi, helikopterin düştüğü nokta.

KAZA MI SABOTAJ MI?

Şu an son derece hareketli. İran Kızılayı'nı, polislerini görüyoruz. Bir çok sokak kapatılmış durumda. Bölgede rahat etmek kolay değil. Bu bir kaza mıydı? Sabotaj mıydı? Kaza teknik bir sıkıntı mıydı? Suikast miydi? Bütün bunlar konuşuluyor. 9 kişi vardı helikopteri içinde. 9 cenazeyi ekipler çıkardılar, teker teker araçlar gitti.

PİLOTLA İLGİLİ ŞOK İDDİA

Çok çeşitli iddilar ortaya atıldı. Olayın Mossad tarafından yapıldığı iddiaları var. Bir diğer iddia da helikopterin pilotunun bir ajan olduğu iddiası var. Ama şu an için net bir şey yok. Helikopterin karakutusunun olmadığı da konuşuluyor. Helikopterin birkaç parçaya ayrıldığı, ekiplerin şu parçaları topladığı aktarılıyor. İran polisi şu an bölgede güvenliği sağlıyor. Bölgeye herkesin geçişine izin verilmiyor. 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER