Oynatma Listesi
HABERLER

Romanya'da buğday tarlası alev alev yandı

Romanya'nın Timis kentinde bir buğday tarlasında 5 Temmuz Salı günü öğleden sonra büyük bir yangın çıktı.

Romanya'nın Timis kentinde bulunduğu iddia edilen bir buğday tarlasında çıkan büyük yangının videoları sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bir Twitter kullanıcısı, "Timis, Getaia'da bulunan bir buğday tarlasında büyük yangın" mesajını düşerek görüntüleri paylaştı.

KARA DUMANLAR KİLOMETRELERCE UZAKTAN GÖRÜLDÜ

Rumen medyasında yer alan haberlere göre, Timis'teki buğday tarlasında çıkan yangında alevler Gătaia, Butin ve Semlac arasındaki tüm tarlayı sardı. Siyah dumanların oluşturduğu devasa duvar, kilometrelerce uzaktan görülebiliyordu.

YANGININ SEBEBİ AŞIRI SICAKLAR MI?

Romanya'da sıcaklıklar son dönemde 40 dereceye kadar ulaştı. Özellikle Timis'teki hem hasat edilmemiş hem de harmanlanmış tahılın yanmasına sebep olarak, 40 dereceye yaklaşan aşırı sıcaklıklar gösteriliyor. Sıcak hava, tarlalar için büyük bir tehlike oluşturuyor.

YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA GÖNÜLLÜLER DE KATILDI

5 Temmuz'da Timis'te çıkan yangında onlarca hektar, alevler nedeniyle kül oldu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürmek için büyük uğraş verdi. Pressalert.ro adlı haber sitesine göre, itfaiye, etkilenen alanın 100 hektara kadar ulaştığını tahmin etti. Yangın söndürme çalışmalarına, Gătaia SVSU'dan gönüllüler ve buğday tarlasına sahip şirketin çalışanları da destek verdi.

Romanya'nın Macaristan ve Sırbistan sınırında yer alan Timis, tüm Romen ilçeleri arasında en fazla tarım arazisine sahip kent olarak biliniyor.

Öte yandan yangın haberi, 4 Temmuz Pazartesi günü Rusya'nın Taganrog kentinde bir insansız hava aracının düşmesinden sonra bir evin alev aldığına dair raporların ardından geldi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER