03:13Beyoğlu'nda ölen 2 aylık Melisa'nın babası konuştu: Bebeğe her gün farklı insanlar baktıTürkiye’nin dört bir yanından 28 öğrenci ve mühendisten oluşan Tulpar Hyperloop Üniversiteli Mimar ve Mühendisler Grubu, vakumlu bir tüp içerisindeki aracın, manyetik alan kuvvetiyle birlikte hareket etmesini sağlayan ve çok yüksek hızlara ulaşmayı hedefleyerek geleceğin ulaşım yöntemi kabul edilen ‘Hyperloop’ teknolojisini yerli ve milli imkanlarla hayata geçirmek istiyor.
Saatte yaklaşık 1230 kilometre hıza ulaşılabilen bu ulaşım yöntemi projesinin testlerini tamamlayan öğrenciler, projenin hayata geçirilmesi durumda İstanbul-Ankara arasındaki yolculuk süresinin yaklaşık 20-25 dakikaya ineceğini ifade etti.
Marmara Üniversitesi Makine Mühendisliği 4’üncü sınıf öğrencisi Mehmet Sarıay, "2020 yılında kurulmuş bir ekibiz. Bu teknolojiyi iki yıldan beri geliştirmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin her yerinden 28 öğrenci ve bize yardım eden mühendislerle birlikte teknolojiyi geliştirmek adına bizler çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Hyperloop sistemi, havası alınmış vakumla birlikte saatte 1230 kilometre hıza ulaşan bir 5’inci ulaşım yönetimi olarak geleceğin ulaşım teknolojisi olarak kabul ediliyor. Burada biz hava ve yer sürtünmesini manyetik alan ve vakumlu tüp ile birlikte ortadan kaldırarak yaklaşık saatte 1230 kilometre hıza ulaştırabiliyoruz.
Bu da Ankara-İstanbul arası ulaşımı yaklaşık 20 dakikalık bir süreye indirmemizi sağlıyor. Bu teknolojiyi Türk topraklarında geliştirerek milletimize armağan etmek istiyoruz. Gerekirse ihracatını yapıp dünyada ses getiren bir ekip olmak istiyoruz. Şu anda bizim 2 metrelik bir aracımızın tüm tasarım ve analizleri tamamlandı, üretim aşamasına geçmek için destek bekliyoruz. Bu noktada biz bu çalışmaları tamamladık ekstra 12 metrelik bir araç üzerinde çalışıyoruz. Bu aracımız da 10 kişilik bir kapasiteye sahip. Geliştirmek için destek bekliyoruz" diye konuştu.
‘HAYATTAKİ EN ÖNEMLİ ŞEY BİZCE ZAMAN’
Seyahatlerde kaybedilen zamanları insanlığa hediye etmeyi hedeflediklerini dile getiren Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencisi Seda Bayır, “Bu projemize yüksek hızlı trenlerin daha ileri bir teknolojisi diyebiliriz. Yüksek hızlara ulaşmayı hedefliyoruz. İstanbul ve Ankara arasının yaklaşık 25 dakikaya düştüğünü düşünebilirsiniz. İnsanın hayatındaki en önemli şey bizce zaman. Biz de bunu insanlık yararına, Türk milletine armağan ederek insanlara ulaşımda kaybettikleri zamanları hediye etmek istiyoruz. Bu teknolojinin ülkemizde kendi öz kaynaklarımızla birlikte altyapısını oluşturmak istiyoruz” ifadesini kullandı.
00:27Aydın’da kan donduran çifte cinayet! Üzerinde durulan şüphe
06:00AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten gündemine ilişkin açıklamalar
01:43Bebek Otel'in sahibi Muzaffer Yıldırım ile ilgili yeni gelişme
00:20Para taşıyan zırhlı aracı havaya uçurdular
01:29Meriç Nehri'nin taşmasıyla bazı vatandaşlar tarlasında canlı sazan balığı yakaladı
01:29Meriç Nehri'nin taşmasıyla bazı vatandaşlar tarlasında canlı sazan balığı yakaladı
03:08CHP'den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'dan AK Parti sorusuna yanıt geldi
00:27Avcılar'da uyuşturucu operasyonu: 50 kilo 809 gram metamfetamin ele geçirildi
00:52Çekmeköy'de gişelerde beton bariyere çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı
03:25İmamoğlu'nun koruması serbest bırakıldı! Savcılık ifadesi ortaya çıktı
00:36Erman Toroğlu hakkında soruşturma başlatıldı
03:11MHP'nin 57. kuruluş yılı! Bahçeli: Kardeş kavgasını önlemeye kararlıyız
00:47Bursa’da fıkra gibi olay! Piknikte buldu iş yerinden izin alamayınca 10 gün sakladı
00:47Bursa’da fıkra gibi olay! Piknikte buldu iş yerinden izin alamayınca 10 gün sakladı
01:12Alya'dan Cihan'a şok itiraf! Video kaydı ortalığı karıştıracak
01:28Türkiye'nin nüfusu belli oldu
01:09Muğla'da kiralık teknede sır olay! Bahar'ın iç organları incelenecek
01:38Bakan Kurum'dan CHP'ye sert tepki: Bizim yanımıza gelen belediye başkanlarını tehdit ediyor
02:24Beyaz'la Joker'de ilk 3 milyon TL sahibini buldu!
02:21Oğlunun ölümünün ardından gelinlerinden şok plan! 'Eşim duyunca felç oldu'
02:19Asansörde skandal! Dedektif gibi iz süren apartman yönetimi her şeyi ortaya çıkardı
01:10Zerrin'den 'Sevgililer Günü' pozu! Hayranlarının kalbini fethetti
00:28Almanya'da gövde gösterisi! 2 bin Türk askeri katılıyor, birlikler bölgeye ulaştı
00:41Güney Kore'de askeri helikopter düştü: Ölüler var
00:51Trafikte çıkan kavgada 2 kişiyi öldürmüştü! Sözleri kan dondurdu: Pişman değilim, gurur duyuyorum
01:56TIR'ın altında metrelerce sürüklendi, hayatta kaldı: Asfaltla burun burunaydım
00:2824 ilde uyuşturucu operasyonları: 144 şüpheli yakalandı
07:41CHP'de gece yarısı mesajları deprem etkisi yarattı! Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'dan Özgür Özel'e: Anne ve babama nasıl küfür edersin?
00:50Minibüsün altında kalmaktan son anda kurtuldu! Devrilen motosiklet...