Oynatma Listesi
HABERLER

Şiddetli rüzgar İstanbul'da ağaçları devirdi

İstanbul'da etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle bazı ağaçlar yola ve araçların üzerine devrildi. Sarıyer Bahçeköy'de gövde kısmının büyük bir bölümü çürümüş olan çınar ağacı, yola devrildi. Yaşanan olay sırasında yol bir süre araç trafiğine kapatıldı. Kartal'da ise hastanedeki eşini bekleyen bir kişi, otomobilden çıktıktan sonra devrilen ağacın altında kalmaktan son anda kurtuldu. Devrilen ağaç, elektrik direkleri ve tellere de zarar verdi. Kadıköy Emin Ali Paşa Caddesi'nde şiddetli rüzgar nedeniyle minibüsün üzerine devrilen ağaç araçta hasara yol açtı.

Olay saat 12.00 sıralarında Sarıyer BahçeköyMerkez Mahallesi Valide Sultan Caddesi üzerinde meydana geldi. Gövde kısmının büyük bir bölümünün çürümüş olduğu görülen çınar ağacı, rüzgara daha fazla dayanamayarak cedde üzerine devrildi.

 

Devrilen ağaç nedeniyle cadde trafiğe tamamen kapanırken, o sırada oradan geçen kimsenin olmaması olası faciayı önledi. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi. Devrilen ağaç ekipleri tarafından kesilerek yoldan kaldırıldı. Ağacın kaldırılmasının ardından trafik akışı normale döndü.

Bahçeköy, Merkez Mahallesi Muhtarı Mehmet Sevinç, "On beş yirmi dakika önce bir ağacımız devrildi. Allah'a şükür çok zarar ziyanımız yok. Hemen belediyeye bildirdik. Şu an müdahale ediliyor. Tabii önemli olan burada zararın, ziyanın olmaması. Geçmiş olsun hepimize. Buradaki ağaçların gerçekten bir tehlikesi var. Yetkililer buraya gelip bizlerle beraber bir keşif yapsınlar. Müdahale gerekli, bazıları çok yüksek olduğu için kesilmesi gerekiyor. Yukarıdan müdahale değil, yanlardan müdahale ediliyor. Burası da en işlek caddelerimizden biri, otobüslerimizin geçtiği cadde burası." şeklinde konuştu.

Durakta beklediği sırada ağacın devrilmesine şahit olan Baki Yurttaş ise, "Otobüs durağında bekliyordum. Gürültü ile beraber buraya geldim. Yetkililere haber verdim. Yetkililer geldi. Müdahalede bulunuyorlar, yolumuzun açılması sağlanmak üzere" şeklinde konuştu.

AĞACIN ALTINDA KALMAKTAN SON ANDA KURTULDU

Kartal'da hastanedeki eşini otomobilin içerisinde beklerken abdest almak için çıkan bir kişi, otomobilden çıktıktan sonra devrilen ağacın altında kalmaktan son anda kurtuldu. Devrilen ağaç nedeniyle şehir hastanesi ve adliyeye giden yolun trafiği uzun süre aksadı.

Olay Cevizli Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi üzerinde saat 12.30 sıralarında yaşandı. Cadde üzerinde otomobilinin içerisinde Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'ndeki eşini bekleyen Mehmet Zeybek, abdest almak için otomobilinden çıktı. Mehmet Zeybek otomobilden ayrıldıktan kısa bir süre sonra ise dev söğüt ağacı otomobilin üzerine devrildi. Devrilen ağaç nedeniyle otomobilde hasar meydana gelirken, koşarak olay yerine gelen Mehmet Zeybek büyük bir şok yaşadı. Devrilen ağaç, olay yerine gelen itfaiye ve vincin çalışması ile kaldırılırken, Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi ve Kartal Anadolu Adliyesi'ne giden yolun trafiği uzun bir süre aksadı.

Mehmet Zeybek, "Eşim hastanedeydi, onu bekliyordum. Yaklaşık bir saattir arabada bekliyordum. Camiye abdest almak için gittim, döndüğümde arabanın üzerine ağaç devrilmişti. Allah'tan içinde değildim" dedi.

Olayı gören çevre sakini Eyüp Korkmaz ise, "Herhangi bir can kaybı yok fakat içerde biri de olabilirdi. Ortalama 40 dakikadır bu yol kullanılmıyor" şeklinde konuştu.

 

KADIKÖY'DE AĞAÇ DEVRİLDİ

Kadıköy'de öğle saatlerinde etkili olan rüzgar nedeniyle bir binanın bahçesinde bulunan ağaç, aydınlatma direğinin üzerine devrildi. 

Emin Ali Paşa Caddesi'nde şiddetli rüzgar nedeniyle minibüsün üzerine devrilen ağaç araçta hasara yol açtı.

Cemil Topuzlu Caddesi'nde rüzgar nedeniyle bir binanın bahçesinde bulunan ağaç, aydınlatma direğinin üzerine devrildi. Yaşanan olay sırasında yol bir süre araç trafiğine kapatıldı. Yola devrilen ağaç itfaiye ekipleri tarafından kesilerek kaldırıldı. Olayı gören Hakan Yelkenci "Çok şiddetli rüzgar esiyordu. Ağaç elektrik direğinin üzerine devrildi. Yol kapandı. İtfaiye ekipleri geldi. Bir saattir trafik kapalı, insanlar mağdur" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER