Oynatma Listesi
HABERLER

Son dakika... Fransa'da bıçaklı saldırı

Son dakika haberine göre, Fransa'nın Nice kentindeki bir kilise yakınlarında gerçekleşen saldırıda en az üç kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var. Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada olayın terör saldırısı olduğuna inandığını söyledi.

Fransa'nın güneyindeki sahil kenti Nice'te bugün sabah 09.00 sularında bir bıçaklı saldırı düzenlendi.

Notre Dame Kilisesi yakınında gerçekleşen saldırıda en az üç can kaybı var. Hayatını kaybedenlerden iki tanesinin kadın, birinin ise erkek olduğu bildirildi. Çok sayıda yaralı ise hastanelere taşındı.

Aşırı sağcı siyasetçi Marine Le Pen, parlamentoda yaptığı konuşma sırasında, saldırganın bir kadının kafasını kestiğini dile getirdi.Fransız İçişleri Bakanlığı, bölgedeki polis operasyonunun sürdüğünü bildiriyor. Gelen bilgilere göre polis ekipleri saldırganı vurarak etkisiz hale getirdi. Saldırganın ayrıca hastaneye kaldırıldığı ve tedavi altına alındığı bildirildi.

Alpes-Maritimes bölgesi milletvekili Eric Ciotti, saldırının 'terör saldırısı olarak değerlendirildiğini' söyledi. Olayın bir terör saldırısı olduğuna inandığını söyleyen Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada bir kişinin gözaltına alındığı bilgisini verdi. Estrosi ayrıca saldırganın şu anda hastanede olduğu bilgisini paylaştı.Fransız parlamentosunda saldırıda ölenler bir dakikalık saygı duruşuyla anıldı. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise kriz değerlendirmesi için bakanları topladı. 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER