Oynatma Listesi
HABERLER

Sonsuzluk Merdiveni’ kazısı uzadıkça uzuyor

Perre Antik Kent’in ‘Sonsuzluk Merdiveni’ kısmında süren kazılar yarım kilometreye uzunluğa ulaştı. Kazılar devam ettikçe, merdivenin nerede son bulacağının merakı daha da artıyor.

Perre Antik Kentte ki ‘Sonsuzluk Merdiveni’nde devam eden kazılar tüm hızıyla sürüyor. Devam eden kazılarda bu güne kadar yaklaşık yarım kilometrelik alan ortaya çıkartıldı. Kazılarda 450 basamak ve merdiven uzantısı düzlük olan çıkartıldı. Merdivenli yapı üzerinde çeşitli mezar odaları gün yüzüne çıktı.
Perre Antik Kentin yerleşim yeri kısmından başlayan merdivenli yapı, dağın üzerine kadar uzadı. Buradan Kuzey batı yönüne ilerleyen merdivenli yapının sonu gelmedi. Yapılan kazılar devam ettikçe, merdivenin nerede son bulacağı ve sonunda ne tür bir yapıyla karşılaşılacağı merak ediliyor.
Perre Antik Kentin üç bölgesinde süren kazılar sürerken, ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerde Perre’ye hayran kalıyor. Her yeni bir günde yeni yerlerin gün yüzüne çıkartıldığı Perre Antik Kent’e her geçen gün daha fazla turist geliyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER