Oynatma Listesi
HABERLER

Soylu ve Kirişci'den flaş açıklamalar

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Bakan Soylu alevlerle mücadele en büyük riski açıklarken, Meteoroloji'den de korkutan uyarı geldi.

BAKAN KİRİŞCİ: BÜYÜK ÖLÇÜDE SIKINTI GİDERİLDİ

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, "Toplam araç sayısı bakımından adım atacak yer yok. Şunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Büyük ölçüde sıkıntı giderilebilmiş durumda. Son sözü söylemek için bugünü izlemek durumundayız." dedi.

BAKAN SOYLU: EN BÜYÜK RİSKİMİZ RÜZGAR

İçişleri Bakanı Soylu, "Sahada çok profesyonel bir çalışma oldu. Şu anda bir bölge var. Hem havadan hem karadan etrafı çevrildi. En büyük riskimiz öğleden sonra çıkacak rüzgar. Tedbirleri alıyoruz." dedi.

Soylu, "Bu bölgeye gelip de buranın hassasiyetini yaşamadan söz söyleme derdinde olanlar var. Yalanla uğraşamıyoruz. Bir partinin genel başkan yardımcısı  gelip 'burada uçak, helikopter yok' demesi, büyük yalandır. Allah'tan korkun, kuldan utanın. Bittikten sonra gördüğün eksiklikler varsa kamuoyuyla paylaşırsın. Onları Allah'a havale ediyoruz.  Bu ormanların sahibi doğadır. Kimse kusura bakmasın, piknik yapayım diyenlerin değildir. Alkolünü, sigarasını alıp ormanın yakılmasına neden olanların değildir.  Bu cezalar artırılmalıdır. Hem de idamın da kendine ait caydırıcılığı söz konusu. Bu kadar sorumsuzluğun da yüklü bir cezası olması gerekir." ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER