Oynatma Listesi
HABERLER

'Süslü Kadınlar'dan şiddete karşı farkındalık

İzmir'de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Süslü Kadınlar Bisiklet Topluluğu farkındalık için pedal çevirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında 'Süslü Kadınlar Bisiklet Topluluğu ile Şiddete Karşı Pedal Çevir' farkındalık etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan çok sayıda bisikletli Konak İskelesi önünden Cumhuriyet ve Gündoğdu Meydanı?na kadar pedal çevirdi. Turuncu balonlarla etkinliğe katılan topluluk, 'Kadına şiddete hayır' ve 'Kadın sokağa çıkarsa dünya değişir' sloganları attı.
Gündoğdu Meydanı?nda bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer?in eşi Neptün Soyer, Biz her gün bisiklet kullanıyoruz. Bunun bir farkındalık yaratması için bisiklet sadece bir araç. Ama biz pedalı sadece kadınlar olarak çevirmedik. Dikkat ederseniz her geçen gün kadına şiddetin aslında bir toplum sorunu olduğunu ve bu konuda kadın erkek beraber bir mücadele vermemiz gerektiğini söylüyoruz. En küçük yaştan itibaren eğitimle çok şey söylenebilir. Bir kere farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Aslında, 365 gün de bunun üzerinde duruyoruz. Bugün biraz daha kalabalık bir araya geldik. 'Basında şiddetin her türlüsüne karşıyız' dedik. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Bir pedal çevirmek de küçücük bir şey aslında ama önemli. Çünkü bir araya gelip bir enerji oluşturduğumuza inanıyoruz dedi.(

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER