Oynatma Listesi
HABERLER

'Tank' değil 'Traktör' çıktı! Füzeler vurdu, dünyaya alay konusu oldular

Rusya Savunma Bakanlığı'nın 'Leopard 2 tankları imha edildi' diyerek paylaştığı görüntülerin aslı başka çıktı. İnfial yaratan olayla Ruslar dahil birçok kişi dalga geçti.

Aylar önce Pentagon'un sızan belgelerinde ortaya çıkan 'Ukrayna bahar sonunda taarruza başlayacak' ifadesi gün geçtikçe kuvvetleniyor. Zelenskiy'nin askerleri sabotaj saldırıları ile başladıkları operasyonlarını Rus sınırından 42 kilometre içeriye taşımayı başardı. Ruslar ise bu sızıntıları bütün güçlerini kullanarak püskürttü.

Geçtiğimiz günlerde Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan görüntülerde Ukrayna kuvvetlerinin imha edildiği anlar dünyayla paylaşıldı.

ŞOYGU VERİLERİ PAYLAŞTI

Ukrayna güçlerinin 5 tugaydan oluşan güçlerle 7 farklı taarruz girişiminde bulunduğunu aktaran Rusya Savunma Bakanı Şoygu ise dün yaptığı açıklamada "Engellenen taarruzda Ukrayna bin 600'den fazla asker, 8 leopar ve AMX-10 dahil toplamda 28 tank, 136 askeri teçhizat kaybetti. Saldırılar engellenerek düşman durduruldu. Rus asker ve subaylar büyük kahramanlıklar gösterdi" dedi.

Ukrayna'nın toplam kayıplarından bahseden Şoygu, "3 günlük çatışmalarda tüm yönlerden Ukrayna ordusundan 3 bin 715 asker, 52 tank, 207 zırhlı savaş aracı, 134 araç, 5 uçak, 2 helikopter, 48 obüs ve havan topu, 52 insansız hava aracı imha edildi" ifadelerini kullandı.

BARAJI YOK ETTİLER

Ruslar, Ukrayna tarafının saldırılarını engellemek ve Kırım'a olası geçişlerini yavaşlatmak için Kakhovka Barajını patlattı. Kakhovka Barajının bölgede 2 ana önemi vardı. Biri Kırım'a temiz su sağlamak diğeri ise bölgede bulunan nükleer santral için soğutma suyunu tesis etmekti.

Su seviyesi her geçen saat artmaya devam ederken bölgeden tahliyeler başladı. İnsanların yanı sıra çiftlik ve sokak hayvanları da yaşanan selden etkilendi. Birçok canlı boğularak hayatını kaybetti.

BAKANLIK ALMAN TANKLARI DİYE PAYLAŞTI

Öte yandan İngiliz medyasına gün içerisinde yansıyan haberde Rusya Savunma Bakanlığı'nın yaptığı bir hata dünyada infial yarattı. Bakanlık, 'Leopard tankları da dahil olmak üzere yabancı zırhlı araçların imha görüntüleri' isimli paylaşımında Alman yapımı tankların vurularak imha edildiğini bildirdi, ancak dakikalar sonra gerçek farklı çıktı.

Alay konusu olan gelişmede Rusya'nın Ka-52 model helikopterlerinin tank yerine biçerdöver ve traktörleri vurduğu kayıtlara geçti. Yayınlanan bir videoda, helikopterde bulunan Rus mürettebat üyesinin 'Bu ne tür bir makine' dediği duyuldu.

RUSLAR BİLE ANLAMDIRAMADI

Alman tanklarını imha etme iddiası hızla geri teptiği için Rus askeri analistleri bile Leopard tank görüntülerine tepki gösterdiler. Bir Telegram kanalında konuyla ilgili 'Bir şey söylemek istemiyoruz ama Rusya Savunma Bakanlığı'nın yayınladığı görüntülerdeki araçlar siluet olarak hiçbir tanka benzemiyor' denildi.

İngiliz medyası ise vurulan araçların John Deere 9000 tahıl biçerdöverleri ve John Deere 4830 model bir traktör olduğunu yazdı.

PRİGOZHİN DALGA GEÇTİ

Ses getiren görüntülerle ilgili Savunma Bakanlığı ile aralarında sorun olan ve bir dönem en üst yetkililere 'hain' yakıştırmasını yapan Wagner Grubunun lideri Prigozhin de konuştu. Prigozhin konuyla ilgili şöyle dedi:

'Rusya Savunma Bakanlığı bugün bazı etkileyici çalışmalarını yayınladı. Görüntüler, Leopard tanklarının garip bir taktiksel manevrayla birbirlerine doğru hareket ettiğini açıkça gösteriyor. Bu tanklar biçerdöver kılığına girmiştir'

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER