Oynatma Listesi
HABERLER

Tarihi görev öncesi Alper Gezeravcı'nın ailesinden isteği! Baba Gezeravcı anlattı

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın uzay görevi için hazırlıkları devam ediyor. Gezeravcı'yı ABD'de uzaya yolcu edeceklerin başında ailesi var. Peki ailesi ilk Türk uzay yolcusuyla uzaya gitmeden önce ne söyledi? Gezeravcı küçükken uzaya meraklı mıydı? Tüm bu soruları CNN TÜRK editörü Gülşen Coşkun, Gezeravcı'nın ailesine sordu.

Türkiye ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu bu gece Türkiye saatiyle 01.11’de ABD’de yapılacak fırlatma töreniyle başlayacak.

"GURURLUYUM, HEYECANLIYIM"

ABD'de bulunan Gezeravcı'nın ailesi yaşadığı duyguları CNN TÜRK'e anlattı.

Duygularını anlatan Alper Gezeravcı'nın annesi Sıddıka Gezeravcı, 'Gururluyum, sevinçliyim ve heyecanlıyım. İlk haberi Türkiye ile beraber duyduk. Biz de tören alanındaydık, orada duyduk. Biraz sevindim, biraz üzüldüm. Ne olduğunu sonra öğrendim. Bilmeyince onun için üzüldüm. Korku bastı biraz. Şimdi rahatım. Allah'ım güle güle gidip gelmesini nasip etsin.' dedi.

"BAŞARILAR DİLİYORUZ"

Alper Gezeravcı'nın babası Ali Gezeravcı, 'Dün akşam görüştük, mesafeli olarak görüştük (karantina sebebiyle). Güzel duygularla şunu söyledik; Oğlum, Alper'im hayırlı görevler nasip etsin Allah'ım. Yolun açık olsun. Başarılar diliyoruz ve evlatlarımızla bütün eşimiz, dostumuz gurur duyuyoruz' dedik. şeklinde konuştu.

ALPER GEZERAVCI'NIN AİLESİNDEN İSTEĞİ

Baba Gezeravcı, Alper Gezervacı'nın göreve çıkmadan önce söylediklerini de aktardı; 'Hiçbir şeye endişe etmeyin. Mutlu olun, o bana yeter' dedi. Biz de o mutluluğu seve seve yapıyoruz.

KÜÇÜKKEN ALPER GEZERVACI'NIN UZAYA İLGİSİ VAR MIYDI?

Baba Gezervacı, 'Bazı şeylerde vardı ama pilotluk yönünde daha fazlaydı. Ama daha önceden de 4 yaşlarında anneannesinin evine gittiğinde ''Ben uçak şoförü olacağım' diye belirtmişti.' şeklinde konuştu.

Kardeş Gezeravcı ise, 'Bizler için ailemiz için bütün Türkiyemiz için çok güzel bir gurur. Mutluluğun en güzellerini tattırdı bize. Bu görevi de Allah'ın izniyle güzel bir şekilde, başarıyla tamamlayacağına inanıyorum. Döndükten sonrasında da çocuklarımıza, gençlerimize bir örnek olacağına inanıyorum. 4 yaş fark var aramızda ama abi gibi olmak dışında bir arkadaş gibiydi. Beraber büyüdük. Benim de kariyerim boyunca destek oldu. Bende onun vesile olmasıyla pilotluk mesleğine adım attım. Mutluyuz, gururluyuz. İnşallah döndükten sonra milletçe gururu paylaşmaya devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER