Oynatma Listesi
HABERLER

Tren tam geçerken 'Seababy' vurdu! Tam bir kaos

Kerç Köprüsü'nün vurulduğu anları ilk kez yayınlayan CNN, görüntünün kaynağını Ukrayna Gizli Servisi'ne (SBU) dayandırdı. Söz konusu video dünya basınında kısa sürede gündem olurken SBU lideri Ruslara yönelik bir de mesaj yayınladı.

Haziran ayının hemen başında batı silahlarıyla Ruslara yönelik karşı saldırıya geçen Ukrayna ordusu henüz istediği başarıyı sağlayamadı. Yaklaşık 1000 kilometrelik bir hatta yalnızca 10 kilometre ilerleyen Kiev, ABD'den gelecek F-16 uçaklarının teslim edilmeden istenilen başarıyı elde edemeyeceklerini düşünüyor. Bu bağlamda aslında taktik değişikliğine de giden Ukrayna ordusu bir süredir devam ettirdiği sabotaj saldırılarına hız kazandırdı.

İlk olarak yakıt ve mühimmat depolarını vuran Ukrayna daha sonra kilometrelerce uzaktaki bölgelere sabotaj saldırılarında bulundu. Bunlardan en önemlilerinden biri geçtiğimiz haftalarda yaşandı. Ukrayna'dan Kırım'ın batısını vuran Kiev, 200 Rus askerini eğitim alanında öldürdü.

GÖRÜNTÜLER İLK KEZ YAYINLANDI

Bir başka saldırıda ise Ukrayna Kerç Köprüsü'nü insansız deniz araçlarıyla hedef aldı ve kritik bölgeye kısmi hasar vermeyi başardı. Bu saldırıdan kısa bir süre sonra ise yine aynı araçlarla Karadeniz'deki Rus savaş gemisi sabaha doğru vuruldu. CNN International ise yapımının milyar dolarları bulduğu Kerç Köprüsü'nün havaya uçurulma görüntülerini ilk kez geçti. Karanlığın ortasında ilerleyen 'Sea Baby' adı İHA ile0 kilo mühimmatla köprüye çarpması anbean kayıtlara geçti. Bu haberle birlikte Ukrayna Gizli Servisi (SBU)  ilk kez saldırıyı üslenmiş oldu, çünkü CNN'in görüntüleri aldığı kaynak SBU.

YENİ SALDIRI YOLDA

CNN'e konuşan Ukrayna Gizli Servisi Başkanı Vasyl Maliuk 'Karadeniz suları da dahil olmak üzere bir dizi yeni ilginç operasyon üzerinde çalışıyoruz. Düşmanlarımız için heyecan verici olacağına söz veriyorum.' dedi. Yanı sıra söz konusu saldırıda evli bir çift hayatını kaybetti, 14 yaşındaki kızları ise ağır yaralandı.

'TOPRAK VERİRLERSE KATILIRLAR'

Gün içerisinde ortaya çıkan gelişmede ise NATO Genel Sekreteri Kabine Direktörü Stian Jenssen Ukrayna'nın NATO'ya kabulü hakkında ilginç sözler söyledi. Ukrayna'nın topraklarının bir kısmını Rusya'ya bırakması dahilinde birliğe katılacağını belirten Jenssen'e cevap Kiev ve Moskova'dan geldi. Öte yandan Ukrayna Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Oleg Nikolenko 'Ukrayna topraklarının bir kısmından vazgeçme karşılığında Ukrayna'nın NATO'ya katılmasıyla ilgili görüşmeler kesinlikle kabul edilemez' dedi ve 'NATO'nun toprak ticareti yapmadığını varsayıyoruz' şeklinde ekledi.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev ise 'NATO'ya üye olabilmek adına Ukrayna başkent Kiev'den bile vazgeçmek zorunda' değerlendirmesinde bulundu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER