Oynatma Listesi
HABERLER

TTB Başkanı Fincancı'nın tahliye talebi reddedildi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kimyasal silah kullandığını iddia eden ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı son savunmasını yaptı. Fincancı’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan tutuklanmıştı. Yaklaşık 2 aydır tutuklu bulunan Fincancı bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Fincancı tutuklu bulunduğu cezaevinden getirildi.

“DÜNYANIN EN TEHLİKELİ SANIĞIYIM GİBİ DAVRANILIYOR”

Fincancı duruşmada önceki celse açıklanan esasa ilişkin mütalaaya karşı son savunmasını yaptı. Adliyedeki güvenlik önlemlerinden bahseden Şebnem Korur Fincancı, “Şimdiye kadar Çağlayan'a geldiğimde hiç görmediğim bir güvenlik önlemi var. Sanki ben bu ülkenin, dünyanın en tehlikeli sanığıyım gibi davranılıyor. Planlanmış bir şeydir bu” dedi. Kimyasal silah olup olmadığının anlaşılması için araştırma yapılması gerektiğini anlatan Fincancı, “Bu araştırmayı da balistik uzmanlarının, kimya uzmanlarının, adli tabiplerin yapması gerekir. Burada tıbbi görüşümü açıklayıp, ‘uzmanların araştırma yapması gerekir’ derken nasıl bir propaganda yaptığımı, silah kelimesini kullanmadan nasıl cebir fiillerini övdüğümü bilmiyorum. Burada bir sebep sonuç ilişkisi kuramama durumu var” dedi.

REDDİ HAKİM TALEBİ REDEDİLDİ

Fincancı’nın ardından söz alan avukatları mahkeme heyetinin tarafsız olmadığını belirterek reddi hakim talebinde bulundu. Avukatların taleplerini incelemek için ara veren mahkeme, aranın ardından reddi hakim talebini reddederek duruşmayı erteledi. Mahkeme ret kararına itiraz yolunun açık olduğunu belirtti. Şebnem Korur Fincancı’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER