Oynatma Listesi
HABERLER

Türkiye 'ambargo'yu MKEK 76/62 ile aşacak! İşte ilk hedef

MKEK 76/62 mm deniz topu kara testlerinin video görüntüleri paylaşıldı. Test atışlarının başarıyla gerçekleştirildiği bildirildi. Topun üretime geçmesiyle birlikte Türkiye'nin dünyada deniz topu seri üretimi yapabilen 8. ülke olacağını belirten Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz milliyet.com.tr'ye önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin yerli ve milli 76/62 mm deniz topunun kara testlerine ilişkin görüntüler paylaşıldı. Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş.'den yapılan açıklama, "Mustafa Kemal Atatürk’ün “Zafer, zafer benimdir diyebilenindir” sözünden esinlendik, Cumhurbaşkanımızın “yapılamaz denileni yapın” talimatıyla yola çıktık, yaptık! Bağımsız ve güçlü Türkiye için çalışıyoruz." denildi.

 

DOĞRUDAN "AMBARGO" OLMASA DA GEÇ TESLİMLER AŞILACAK

76/62 mm deniz topunu Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz milliyet.com.tr'ye değerlendirdi. Projenin 2019'dan beri yürütüldüğünü belirten Oğuz şu açıklamaları yaptı;

Bizim müttefiklerimizdeki ürün sağlama noktasında direkt doğrudan ambargo koymasalar da geç vererek teslimleri geciktirme yönünde bir davranışları oldu. Bunun için kendimiz geliştirme yoluna gittik. Bu noktada da hem çok daha hızlı üretip teslim edebileceğiz, hem de ilerde bir kısıtlama olmayacak kendi ürünlerimiz olduğumuz için. Ayrıca örneklerine oranla daha uygun fiyatlara da mal edebileceğiz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER