Oynatma Listesi
HABERLER

Ünlülerin sitesini domuzlar bastı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarını yaban domuzları bastı. Ünlü sanatçıların ikamet ettiği sitede tedirginlik yaşanıyor.

Ayvalık’ın iki beş yıldızlı otelinden biri olan dev turistik tesisi ile aralarında; Hülya Avşar’dan satın aldığı yazlıkta sık sık tatil yapan ünlü türkücü Yavuz Bingöl’ün de evinin bulunduğu bir sitenin de bulunduğu bölgede üreyen domuzlar, vatandaşları tedirgin ediyor.
Gündüz saatlerinde bölgenin bakımsız deresi Nikita’nın bataklık bir kolunda yeşeren sazlık alanda gizlenen dört yetişkin 9 yavrudan oluşan domuz grubu sabah saatlerinde ve güneşin batmasıyla birlikte yuvalandıkları yerden çıkarak yiyecek arayışına başlıyor.
Site ve turistik otelin çöp konteynerleri ile çevresinde karınlarını doyuracak yiyecek arayan yaban domuzları bölge sakinleri ile otel müşterilerini olası bir saldırı yapabilecekleri endişesiyle ürkütüyor.
Havanın kararmasıyla bazen yiyecek bulabilmek için plajdaki otellerin kumsalına kadar giden domuzların kumsaldaki şezlongların arasında dolaşması endişeyi artırabiliyor.
Şimdiye kadar hiç kimseye saldırmadığı öğrenilen domuzların Ayvalık’ın turizm sezonunun hareketlenmeye başladığı bu günlerde sorun olabileceğinden endişelenen bölge sakinleri ise bu yabani hayvanların bu bölgeden alınıp, doğal alanlarına götürülmesini istiyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER