Oynatma Listesi
HABERLER

Yatırım yaparken nelere dikkat edilmeli?

Yatırım yaparken nelere dikkat edilmeli? Öncelikle yatırım yapacağınız tutarın tasarruf için ayırdığınız tutar olmasına özen gösterin. Çünkü yatırım araçlarının fiyatlarında oluşabilecek geri çekilmeler sonrası yaşayacağınız kayıplardan gündelik hayatınızın çok fazla etkilenmemesi önemli olacaktır.

Risk Profili

Risk profilinizi yani kabul ettiğiniz risk miktarını belirleyin. Risk miktarınızı belirlemeniz sizi doğru yatırım aracına götürmeye yardımcı olacaktır. 

Risk Oranı

Risk oranı arttıkça kazanılabilecek getiri yükselirken, risk oranı düştükçe kaybedilebilecek kapital de azalmaktadır. Ancak unutmayın ki daha fazla risk almak daha fazla zarar etme olasılığını da beraberinde getirmektedir. 

Uzun Vadeli Yatırım

Yatırımlarınızı uzun vadeli düşünmek sizin için daha çok avantaj sağlayacaktır. Uzun vadede daha fazla kazanç sağlamak için oluşturduğunuz yatırım portföyünüzdeki enstrümanların oranlarını kısa ve orta vadede değiştirmeniz sizin için daha doğru bir yatırım stratejisi olacaktır.

Ekonomik Veri Ajandası

Bir yatırımcı olarak ekonomik veri ajandasını ve dünyadaki gelişmeleri de yakından takip etmeniz faydanıza olacaktır. Yeni hafta başlamadan önce ekonomik veri ajandasına bakmanız o hafta içerisinde hangi varlıklarda hareket olacağı konusunda size ipucu verecektir. 

Yatırım Uzmanı

Yatırım kararlarınızı alırken yatırım enstrümanlarına yeterince hakim olmadığınızı düşünüyorsanız bir yatırım uzmanıyla görüşmeniz nasıl yatırım  yapacağınız konusunda daha doğru adımlar atmanıza yardımcı olacaktır. Bu bir ilandır.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER