Oynatma Listesi
HABERLER

Yiğit Bulut: Faizin 5 puan 10 puan aşağı çekileceği tamamen yalandır

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut CNN türk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulunuyor. Bulut," Yurt dışı kaynaklı bir spekülasyon yapıldı. Kurda bir manipülasyon yapıldı. Kavcıoğlu ile bu sabah yaptığımız konuşmada da çok net ifade etti. Herhangi bir olağanüstü toplantı yapılmayacak. Faizin 5 puan 10 puan aşağı çekileceğini iddia edenler var. Bu tamamen yalandır. Doğrusu sayın bakanımız yaptığı açıklamalardır. Herhangi bir olağanüstü toplantı yapılmayacağını teyit etti." dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanımız yarın bir toplantı yapacağını duyurdu. Son birkaç yılda nasıl taviz verilmediyse serbest piyasa ekonomisinden kopulması mümkün değildir. Bunlar değişmeyecek ve sayın Cumhurbaşkanımızın  vizyonu bellidir. Nasıl iç ve dış piyasa koşularına bağlı kalınmışsa yine taviz verilmeyecek.

Rezerv iddiaları hakkında bazı konular var. Her türlü eleştiriyi kabul ediyoruz ancak yalan söylemesinler. Türkiye'nin brüt rezervi 135 milyar dolara çıktı. Hiçbir zaman 128 milyar dolarlık satılabilir rezerv olmadı.

 

Şeffaflık ve reformlar noktasında Türkiye neler yapacak?

2001’de bir kriz yaşadı Türkiye, 2008’de dünya bir krize girdi. Cumhurbaşkanımız da söyledi bizi teğet geçti. Türkiye’nin IMF anlaşması konuşuluyor. Küresel krizlerde IMF ile anlaşmaya zorlanır. Türkiye de zorlanmıştı. O günleri hatırlayın. IMF’nin Türkiye’ye yaptıklarını hatırlayın. 350 TL ile işçi çalıştırın dediler. IMF bunu bile söyledi Türkiye’ye. IMF konusu yok. Bunu herkes unutsun. Türkiye ne yapmalı? Türkiye’nin ödemeler dengesi sorunu yok. Türkiye 95 milyar dolara ihtiyaç duydu ve rahatlıkla karşıladı.

"TÜRKİYE'YE GÜVENMEK LAZIM"

Baktığınız zaman Türkiye’nin döviz sorunu yok.  Pandemi ile her şey değişti. Bundan 10 yıl sonra ne olacak? ABD dolarının var olup olmayacağını bilmiyoruz. Bitcoin, altın, gümüş, gibi artık dolarizasyon gömleğinden çıkmamız lazım.

'SPEKÜLASYONLARA KİMSE İTİBAR ETMESİN'

Türkiye’ye güvenmek lazım. Piyasada işlemler akıyor. Yabancılar ciddi bir satış yapmıştı şimdi geri alacak. Vatandaş neden sattım diyecek yarın. Son 10 dakikada bir alım geldi ve vatandaş hala döviz satıyor. Türkiye, Arjantin veya Brezilya olacak deniyor. Biz bu coğrafyada yaşıyoruz. Bir algı operasyonu var. Türkiye kimsenin uğrak yeri değildir. Bugün Türkiye’de Çinliler yeni araziler arıyor. Türkiye üretim bazlı bir plan yapıyor.  Spekülasyonlara kimse itibar etmesin.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER