Oynatma Listesi
HABERLER

Zamanında alınan tedbir büyük bir faciayı önledi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde temel kazısı sırasında hasar gören bitişikteki 4 katlı bina büyük bir gürültüyle yıkılırken, Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin zamanında aldığı tedbirin büyük bir faciayı önlediği ortaya çıktı.

Dün saat 19.00 sıralarında Tatvan’ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir binanın bitişinde yapılan temel kazısı sırasında 4 katlı binada ağır hasar meydana geldi. Duvarlarında çatlaklar oluşan bina, ihbar üzerine olay yerine gelen emniyet güçleri ve Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) ekiplerince önlem alınarak yıkılmaması için vinç yardımıyla destek sağlanmıştı. Akşam saatlerinde ise bina hiçbir müdahale yapılmadan kendiliğinden büyük bir gürültü ile yıkıldı. AFAD ekipleri ve emniyet güçleri tarafından binada ve çevrede yapılan geniş güvenlik önlemleri sayesinde bir facianın da önüne geçildi.
Yıkılan binanın verdiği hasar gün aydınlanınca havadan görüntülendi. Görüntülerde binanın çökmesi sonucu oluşan enkaz ve çökme sırasında yan tarafta bulunan binada oluşan zarar ise tehlikeyi gözler önüne serdi. Alınan önlemler sayesinde olayda hiçbir can kaybı olmazken, binanın çökme anı ise çevrede bulunan iş yerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER