00:54İran dronu Azerbaycan'a düştü! Aliyev'den orduya talimat: Hazır olunKentin en önemli geçim kaynağı olan taş kömürü üretimi, birçok maden ocağında 3 vardiya şeklinde 24 saat sürüyor. Kilimli ilçesi Gelik beldesinde özel bir maden şirketine ait ocakta 00.00-08.00 vardiyasında çalışan işçiler, Ramazan ayının ilk sahurunu maden ocağında yaptı. Yerin 120 metre altında, sahur vaktinin gelmesiyle çalışmalarına ara veren maden işçileri, tahkimat malzemelerinden ve tahtadan yer sofrası kurdu. Evlerinden getirdikleri yiyecekleri kömür karası elleriyle hazırlayan işçiler, birlikte dua ederek ilk sahurlarını yaptı. İşçiler sahurun ardından işlerine döndü.
'ISITMA SORUNU OLDUĞU İÇİN SULU YEMEĞİMİZ YOK'
16 yıllık maden işçisi Turan Açıkgöz (51), kurdukları sahur sofrasında ısıtamadıkları için sulu ve sıcak yiyecek bulunmadığını belirtirken, “Madende bütün arkadaşlar ellerinde ne varsa getirirler ortaya koyarız, kardeş gibi herkes oturur, yeriz. Ramazan ayının tüm İslam alemine, tabii ki Zonguldaklı madencilere hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kazasız, belasız çalışmayı nasip etsin, Cenab-ı Allah. Soframızda, aperatif şeyler var. Isıtma sorunu olduğu için sulu yemeğimiz yok. Domatesimiz, soğanımız var. Dolma, zeytin, peynir, kek. Ramazanın bereketi köfte var. Poğaça getirmiş arkadaşlar. Zaten yerin altında çalıştığın zaman arkadaşlarınla beraber oturup o ortamı yaşıyorsun ya, önemli olan o. Burada kazasız belasız, akraba gibiyiz hepimiz. Değişik ilçelerden gelmiş arkadaşlar, kardeş kardeş çalışıyoruz.” dedi.
'KAZASIZ BELASIZ BİTİRİRSEK, KALKIP ÇOLUK ÇOCUĞUMUZUN YANINA GİDİYORUZ'
Ramazan ayındaki sahurları 30 yıla yakındır ailesinden uzakta yaptığı söyleyen Cemal Altun (62), “İlk sahuru yapıyoruz yer altında. Arkadaşlar ne varsa getirmişler. Yeraltında domates, soğan, zeytinin tadı bir başka. Her şey lezzetli. Yer üstündeki gibi değil ama yeraltında daha farklı şeyler var. Ondan sonra da kalkıp besmele çekip işimize devam ediyoruz. Kazasız belasız bitirirsek kalkıp çoluk çocuğumuzun yanına gidiyoruz. 35 yıldır madendeyim, madencilik Zonguldak’ın kaderi. Madenci olmazsa olmaz. İyi bir duygu, alın teri, kazandığın paranın kıymetini biliyorsun, bereketli. Madencinin parası bereketli, alın teri çünkü. Aşağı, yukarı 25- 30 yıl ailemden ayrı sahur geçirmişimdir. Aileyle olmak da iyi, arkadaşlarla olmak da. Çünkü biz buraya ekmeğimizin parasını kazanmak için geliyoruz.” diye konuştu.
01:30'Ergenlere uydum' dedi, bedeli ağır oldu: Benim yaptığımı başkaları yapmasın
00:15Nahçıvan Uluslararası Havalimanı'na İHA saldırısı düzenlendi
01:23Amatör maç öncesi ortalık savaş alanına döndü! Tokalaşmak için uzanan ele yumruk
00:52Türkiye genelinde dev narkotik operasyonu! 67 ilde 638 gözaltı, yüzlerce kilo uyuşturucu ele geçirildi
00:13Semicenk hastaneye kaldırıldı! Kafasına 7 dikiş atılan sanatçıdan açıklama
01:05İran'ın son şahının oğlu Pehlevi tuzağa düştü! Şakacılara kandı, 'Haçlı seferi' çağrısı yaptı
00:19Zeytinburnu’nda ölümcül yarış! Motosikletli geçmesin diye direksiyonu kırdı
02:40Yaptıramadığı 12 dişi için evine ve aracına haciz geldi! Kayseri'de inanılmaz olay
00:37Fatih'te sokak ortasında dehşet! Boşanma aşamasındaki eşi tarafından vuruldu
02:44Yer: Kadıköy! Polisler şaştı kaldı: Alkollü kadın çakar iddiasıyla aracın önüne atladı
00:23İsrail-İran-ABD savaşı 6. gününde! İran bir ülkeyi daha vurdu
06:53Olası 2. İran füzesine Türkiye'nin tavrı ne olur? Dicle Canova son kulis bilgilerini anlattı
00:34İzmir’de yasa dışı bahis ağının yöntemi ortaya çıktı! Aile gibi göründüler, içeride milyarlık sistem kurdular
00:18İş yerine geldi, herkesi dışarı çıkarıp kapıyı kilitledi! Eski sevgili dehşetinde yeni detaylar
03:16MSB’den düşürülen füzeyle ilgili açıklama: Cevap verme hakkımız saklı
00:49İsrail-İran-ABD savaşı 6. gününde! İran bir ülkeyi daha vurdu
00:19Yıllar sonra ortaya çıktı: Son haliyle gündem oldu! Tansu Dayan, Filozof Atakan'ı tiye aldı
02:21Çevresini silüet olarak gören kadının ilham veren hikayesi: Harika bir şey benim için
00:56Bakan Kacır: Türkiye'nin 10. Ulusal Antarktika Bilim Seferisi başarıyla tamamlandı
01:36ABD-İsrail'in İran'da ilkokula düzenlediği saldırıda ölen çocuklar için cenaze töreni düzenlendi
03:13Aksaraylı İlker, gittiği ülkeden 21 günde evlenip geri döndü: Otel masraflarımı bile karşıladılar
00:20Sabırsızlığın bedeli çok ağır oldu! Kırmızı ışık ihlali...
00:50İsrail-İran-ABD savaşı 6. gününde! Yeni saldırı dalgası başladı
00:20Kars’ta şoke eden olay! Köye inen kurtlar tarafından alınıp götürüldü
00:34Okul koridorunda veli, kar topu attığını iddia ettiği 8 yaşındaki öğrenciyi darbetti
01:31Adeta dolandırılmak için çırpındı! Emekli öğretmeni kurtaran şans silsilesi: Helal para harama gitmedi
02:02Avcılar pazarında dehşet! Yol tartışması bıçaklı kavgaya döndü, bir kişiyi araçla metrelerce sürükledi
01:50ABD ve İsrail, İran'ı böyle vurdu! Yeni saldırıların görüntüleri yayınlandı
03:3337 yıl görev yeri hiç değişmedi: Burası bir numaralı yer