Aldatma iş seyahati sayılır mı?

Aldatma iş seyahati sayılır mı?

08.07.2023 - 11:15 | Son Güncellenme:

Aldatma ve zina konusu çoğu zaman boşanma davalarında yer alan en önemli sebeplerden biri… Ama zina ile ilgili aslında çok fazla bilinmeyen var. Bunlardan en önemlisi de ''zina ve aldatma aynı mı'' sorusu. Biz de konuyla ilgili tüm merak edilenleri Avukat Serpil Çınar ile konuştuk.

Aldatma iş seyahati sayılır mı

Zina ve aldatma aynı mı?

Haberin Devamı

Zinanın aldatma ile karıştırıldığını söyleyen Avukat Serpil Çınar, her aldatmanın zina olmadığını vurguladı ve ''zina, evli olan birisinin eşi dışındaki bir kişi ile cinsel ilişkiye girmesidir. Cinsel birliktelik zinanın oluşması için temel şarttır'' ifadelerini kullandı. Bir diğer merak edilen konuyu da sorduk ve ''iş seyahati aldatma sayılır mı?'' dedik Serpil’e… Bunun için de otel ve kamere kayıtlarının şart olduğunu söyledi. Kişinin odaya giriş ve çıkış görüntüleri, oteli kimin ödediğiyle ilgili detayların da burada önem kazandığını belirtmekte yarar var. 

Aldatılan kişi üçüncü kişiye dava açabilir mi?

Aldatılan kişinin üçüncü kişiye dava açma hakkının bulunup bulunmadığı da merak ediliyordu… Avukat Serpil Çınar, burada özellikle önemli bir maddenin  altını çizdi. Aldatılan eşin kişilik haklarına, şahsi çıkarları nedeniyle tehdit, şantaj ve şiddet gibi davranışlar sergilendiyse eşinin sevgilisine veya kız arkadaşına manevi tazminat davası açma hakkının ortaya çıktığını ifade etti.

Haberin Devamı

Zina tanıkla ispat edilebilir mi?

Sizlerden gelen bir diğer önemli soruyu da yönelttik Serpil Çınar’a… Zina ve aldatma ile ilgili boşanma davalarında tanık çıkarılabilir mi? Zinanın ispatı her türlü delille mümkün. Bu bağlamda, tanık ifadelerinin çok önemli olduğunu, zina ve aldatma nedeniyle yaşanan boşanma davalarında tanık çıkarabileceğinizin de altını çizelim.