Otomobil 205 55 R16 Lastiklerde İdeal Hava Basıncı Kaç Olmalıdır?

205 55 R16 Lastiklerde İdeal Hava Basıncı Kaç Olmalıdır?

09.12.2021 - 14:47 | Son Güncellenme:

Hangi model olursa olsun araçların lastik basıncı birçok farklı durumu etkilemektedir. Bu sebepten dolayı düzenli olarak belirli ölçüm üzerinden şişik olması gerekir. Peki 205 55 R16 lastiklerde ideal hava basıncı kaç olmalıdır tüm detayları ile derledik.

205 55 R16 Lastiklerde İdeal Hava Basıncı Kaç Olmalıdır

Birçok marka ve modele bağlı olarak günümüze değişik araç lastiklerinin miktarı bulunmaktadır. Bu miktara bağlı olarak hava basıncı üzerinden belirli dereceye getirilir. Böylece ki diğer hava basıncı ile beraber sağlıklı bir şekilde seyir etme imkanı yakalanır.

Haberin Devamı

205 55 R16 Lastiklerde İdeal Hava Basıncı Kaç Olmalıdır?

Araç içerisinde ağırlık dengede adımı üzerinden ideal hava basıncı ele alınır. Bu bağlamda ön koltuklarda iki kişi var ise ve arka koltuklar boş ise, bu doğrultuda ön lastikler için 36 psi ve arka lastikler için ise 34 psi hava basıncı ele alınır. Tabii bununla birlikte arka koltukları da kişi sayısı öyle alındığı vakit aynı hava basıncı miktarı üzerinden denge getirilmesi gerekir.

205 55 R16 Lastiklerde İdeal Hava Basıncı Önemi Nedir?

Hangi marka ve model araçlar olursa olsun İdeal lastik hava basıncı önemli bir yere sahiptir. Özellikte daha az benzin tüketebilmek amaçlı bir adım öne çıkar. Aynı zamanda yolda daha sağlıklı bir seyir gerçekleştirebilmek amaçlı önemli bir yere sahiptir. Bu sebepten dolayı bütün farklı lastiklerin eşit oranda 36 psi olması gerektiğini söylemek mümkün.