Otomobil ‘A-Serisi ile liderliğe talibiz!’

‘A-Serisi ile liderliğe talibiz!’

15.07.2012 - 23:14 | Son Güncellenme:

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Kurz, kasım ayından itibaren satışına başlayacakları yeni A-Serisi ve versiyonlarıyla birlikte premium sınıfta liderliği hedeflediklerini söyledi

‘A-Serisi ile liderliğe talibiz’

Alman üretici Mercedes’in lüks kompakt sınıfta iddiasını ortaya koyacak yeni A-Serisi, kasım ayından itibaren, 73 bin TL’lik başlangıç fiyatıyla Türkiye’de satılmaya başlanacak. 2013 yılında farklı versiyonlarıyla birlikte geniş bir aile yaratacak olan A-Serisi, Mercedes’in Türkiye’deki “lüks sınıfın lideri” olma iddiasının önemli bir ayağını oluşturacak.

Haberin Devamı


Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, yeni A-Serisi ile öncelikli hedeflerinin Türkiye’de yeni bir müşteri kitlesi yaratmak olduğunu dile getirirken, “B-Serisi ile bunu bir miktar başardık. Ancak A-Serisi’nde bunu daha da artırmayı istiyoruz” dedi. Şu an Türkiye satışlarının yüzde 50-55’ini C-Serisi ile gerçekleştirdiklerini, bunun da kendilerini zorladığını hatırlatan Kurz, “İster istemez tek bir modelden güç almak, elimizi kolumuzu bağlıyor, kısıtlıyor. A-Serisi ve onun türevleriyle en azından denge yaratacağız” diye konuştu.
Bu denge sayesinde, özellikle 2013’ten sonra satışlarında ciddi artışlar beklediklerini de vurgulayan Kurz, “Piyasa koşullarına ve satışlarımızın düzeyine bağlı olarak, 2013 ya da 2014’te lüks sınıfın liderliğini istiyoruz. Bunun için yeterince araç alabilmemiz de çok önemli. Araca yurtdışında büyük talep olacağı kesin” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı


Başka kardeşleri de olacak
Yeni A-Serisi’ni kasım ayından itibaren satışa sunacaklarını, ancak belirli bir adet belirleyemediklerini söyleyen Kurz, “Fabrikadan ne kadar alabilirsek satacağız. Şimdilik fiyatını 73 bin TL’den başlatmayı planlıyoruz. Ancak fiyat kesinleşmedi henüz” dedi.
A-Serisi’nin tek versiyonu olmayacağını, aynı temeli kullanan başka kardeşlerinin de geleceğini belirten Wolf-Dieter Kurz, “A- Serisi ile B-Serisi aynı platformu paylaşıyor. Bu ikiliye bir SUV, bir Coupe ve bir de dört kapılı Sport Coupe (CLA) katılacak. CLA’nın, özellikle C-Serisi’nden müşteri alacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

İstanbul doğumlu Başkan da denedi

Eski A-Serisi ile isim benzerliğinin dışında hiçbir ortak yönü bulunmayan, yeni A-Serisi, artık lüks kompakt sınıfa terfi etmiş.
Mart ayında Cenevre Fuarı’nda ilk kez gösterilen A-Serisi, dünya çapındaki liderlik hedefi nedeniyle marka açısından büyük önem taşıyor. Nitekim son üretim onayı öncesinde araç, aralarında İstanbul doğumlu Başkan Dieter Zetsche’nin de bulunduğu Daimler Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Güney Afrika’da test edilmiş. Boyutlarıyla daha geniş bir otomobil haline gelen A-Serisi, saldırgan tasarımı ve teknolojik donanımlarının yanı sıra performanslı motor seçenekleriyle de hayran kazanacağa benziyor.
BMW 1 Serisi ve yeni Audi A3’ün doğrudan rakibi haline gelen A-Serisi’nde standart ECO start/stop özelliğiyle donatılmış motorlar kullanılıyor. Aracın benzinli seçenekleri ilk etapta 1.6 lt (122 HP - 156 HP) ile 2.0 lt (211 HP) motorlara sahip. Dizel seçeneklerse 1.5 lt (109 HP), 1.8 lt (109 HP) ve 1.8 lt (136 HP) şeklinde. Bu motorlar 6 ileri manuel veya isteğe bağlı 7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzımanla sunuluyor.