Otomobil Fiat Fiorino Araçlar İçin İdeal Ön/arka Lastik Basıncı Kaç Olmalıdır?

Fiat Fiorino Araçlar İçin İdeal Ön/arka Lastik Basıncı Kaç Olmalıdır?

10.12.2021 - 15:19 | Son Güncellenme:

Araçların daha iyi bir şekilde yolda ilerleyebilmesi için lastik basınçları araç sahipleri tarafından ayarlanmalıdır. Fiat Fiorino araç sahipleri lastik basınçlarının seviyesinin kaç olması gerektiğini araştırabiliyor. Ön ve arka lastiklerin basınç seviyeleri araç sahiplerinin detaylı araştırdığı bilgiler arasında yer alıyor. Fiat Fiorino araçlar için ideal ön/arka lastik basıncı kaç olmalıdır? Fiat Fiorino araçlarıyla ilgili tüm detayları derledik.

Fiat Fiorino Araçlar İçin İdeal Ön/arka Lastik Basıncı Kaç Olmalıdır

Araç sahipleri lastik basınçlarını belirli aralıklarla kontrol etmesi gerekiyor. Fiat Fiorino araçların lastiklerinin basıncı doğru ayarlanmalıdır. Yük taşıma yapılmıyorsa, ön ve arka lastikler 32 psi seviyesinde olabilir.

Haberin Devamı

Fiat Fiorino Araçlar İçin İdeal Ön/Arka Lastik Basıncı Kaç Olmalıdır?

Araçların yakıt seviyesini etkileyen durumlar arasında lastikler bulunuyor. Lastiklerin yeterli havada olmaması veya çok yüksek basınçla hava vurulması aracın çok yakıt yakmasına neden olacaktır. Yol tutuşu anlamında da, lastik havalarının önemi büyüktür. Fiat Fiorino araç sahipleri tüm önlemleri almak adına lastik basınç seviyesini araştırabiliyor. Tüm araçlarda olduğu gibi, Fiat Fiorino araçlarında da belirlenen bir lastik basıncı bulunuyor.

Yük taşıma işlemi yapılmıyorsa, lastikler 32 psi seviyesine göre ayarlanmalıdır. Araç sahiplerinin yük taşıması durumunda ise lastik basıncı seviyesi değişiklik gösterebiliyor. Yolcu taşıması veya yük taşıması yapılıyorsa ön lastikler 36 psi, arka lastikler ise 34 psi olarak ayarlanmalıdır. Lastik basınçlarının çok yüksek olmaması da önemli bir konudur. Lastik basıncı istenen seviyede olması, aracın yol tutuşunu da etkileyecektir.