Otomobil Sedan’ın ardından Hatchback de makyajlandı

Sedan’ın ardından Hatchback de makyajlandı

18.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Toyota Corolla’nın ardından makyajlanan Corolla Hatchback Hybrid de Türkiye’de satışa sunuldu.

Sedan’ın ardından Hatchback de makyajlandı

Yenilenen dış tasarımı ve iç kabin detaylarıyla dikkat çeken Corolla Hatchback Hybrid, yeni jant ve far tasarımları, yeni renk ve döşeme seçenekleriyle daha şık araç haline gelmiş. 1.8 lt tam hibrit motoruyla dinamik bir sürüş sunan model, aynı zamanda daha yüksek verimliliğiyle de dikkat çekiyor. Nitekim araç, 140 HP güce sahip 1.8 lt hibrit motorla 0-100 km/s hızlanmasını 9.1 saniyede gerçekleştiriyor. Aynı zamanda yeni Corolla Hatchback Hybrid, WLTP ölçümlerine göre 4.5 lt’ye kadar/100 kilometrelik düşük ortalama tüketimiyle de öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Yenilenen Corolla Hatchback Hybrid’de kullanılan daha hafif ve daha küçük yeni lityum-iyon batarya ile ağırlık yüzde 14 azaltılırken, güç çıkışı ise yüzde 14 artırıldı. Yeni soğutma sistemiyle birlikte daha sessiz bir sürüş sunan 5. Jenerasyon hibrit sistemi, daha rafine bir sürüş elde edilmesini sağlıyor.

Aynı zamanda tamamen dijital ve kişiselleştirilebilen 12.3 inç’lik renkli ekranlı gösterge paneline sahip olan Corolla Hatchback, bu sayede her sürüş ve ışık koşulunda kolay okunma sağlıyor. Sürücünün tercihlerine göre direksiyondan değiştirilebilen dijital gösterge paneli, farklı temalarıyla gerekli verilerin kolayca takip edilmesine yardımcı oluyor. Aracın kabininin merkezinde yer alan 10.5 inç “Toyota Touch 2 Multimedya Sistemi” ise, daha hızlı ve sezgisel çalışan ekranıyla, kablosuz Apple CarPlay ve kablolu Android Auto akıllı telefon entegrasyonunu beraberinde sunuyor.

Haberin Devamı

‘Hayırlı’ bir iş için üretildi!

Sedan’ın ardından Hatchback de makyajlandı

İtalyan üretici Ferrari, Monterey Otomobil Haftası’nda gerçekleşen özel bir etkinlikte, türünün tek örneği olan “Ferrari 812 Competizione”yi tanıttı. Eşi benzeri olmayan bu özel tasarım otomobil, Ferrari Tasarım Merkezi’nin her yeni model için yaratıcı araştırmalarına başlama yöntemini ifade eden “boş sayfa” konseptinden esinlenilerek geliştirildi. Aracın en büyük özelliği ise, tasarımcıların araçla ilgili kalemle yaptığı çizimlerin, otomobilin üzerine aktarılmış olması. Yani çizimlerle gerçeği bir arada kurgulanmış. 999 Ferrari 812 Competizione’den biri olan otomobilin, 17 Ekim’de New York’ta gerçekleşecek Ferrari Gala’da açık artırmaya çıkarılacağı belirtiliyor. Ferrari müşterilerinden oluşan topluluğun katılacağı Gala’dan elde edilen tüm gelir, Ferrari’nin eğitime destek projeleri kapsamında, hayır kurumlarına bağışlanacak.

Onun da hibrit versiyonu oldu

Sedan’ın ardından Hatchback de makyajlandı

Citroen’in elektrikli mobilite dönüşümündeki atılımı, markanın karakteristik “e” harfiyle birlikte sunulan elektrikli ve elektrik destekli model serisine eklenen C5 Aircross ile devam ediyor. C5 Aircross Hybrid 136 e-DCS6’nın hibrit teknolojisi, yeni nesil 136 HP (100 kW) PureTech benzinli motora ek olarak 21 kW elektrik motoru, yeni elektrikli çift kavramalı şanzıman e-DCS6 ve bazı sürüş koşullarında otomatik olarak şarj olan 48V bataryadan oluşuyor.

Haberin Devamı

Yeni C5 Aircross Hybrid 136, emisyonları ve yakıt tüketimini kontrol altında tutarken, araç içi konforu daha da ileriye taşıyarak üstün sürüş keyfi yaşatıyor. Son derece hassas hızlanma performansı sunan hibrit sistem, aynı zamanda eşdeğer bir benzinli motordan yüzde 15’e kadar daha düşük yakıt tüketimi ve CO2 emisyonunun yanı sıra elektrik modunun tüm avantajlarından faydalanma olanağı sağlıyor. Araç, Türkiye’de Kasım ayından itibaren satılmaya başlanıyor.