Otomobil Tesla, Yazılım Güncellemesi İle Performans Artıracak!

Tesla, Yazılım Güncellemesi İle Performans Artıracak!

20.07.2015 - 17:37 | Son Güncellenme:

Cuma günü yapılan basın toplantısında Tesla Motors’un kurucusu ve CEO’su olan Elon Musk Model S’lere yeni bir performans güncellemesi getireceklerini söyledi. Bu güncelleme ile gelecek olan modun adı ludicrous mode...

Tesla, Yazılım Güncellemesi İle Performans Artıracak

Cuma günü yapılan basın toplantısında Tesla Motors’un kurucusu ve CEO’su olan Elon Musk Model S’lere yeni bir performans güncellemesi getireceklerini söyledi. Bu güncelleme ile gelecek olan modun adı ludicrous mode olarak geçiyor. Vereceğiniz ekstra 10.000 dolar ile güncelleme yapıldığında artık Model S 0’dan 100 kilometreye yaklaşık olarak 2.8 saniyede çıkıyor. Model S P85D şimdiden insane modu olan Mclaren F1-fast’den yarım saniye daha hızlı. Bu güncellemenin daha fazla satışa yola açacağına inanıyor msuunuz şeklinde gelen soruyor Elon Musk “Hiçbir fikrim yok sadece harika arabalar yapmaya çalışıyoruz.” şeklinde cevaplarken başka bir muhabirin peki bu güncellemeden sonra ne gelecek sorusuna ise “ Tesla takipçileri dört yıl sonra gelecek olan yeni model next-gen roadstera kadar bir şey görmeyecekler.” diyerek yanıtladı.

Haberin Devamı

Yeni Tesla Model S sahipleri şu an için 3000 dolarlık ek bir ücretle arabalarının 90 kWh bataryaya yükseltebiliyorlar. Araç fabrika çıkışı olarak 85 kWh bataryaya sahip. Musk bunun saatte 100 kilometre hızla 24 kilometre mesafe getirdiğini söylüyor ve şirketin 90 kWh kapasiteleri bataryalarını yeni gelecek olan Model X SUV modeli için önemli bir rol oynayacağını düşünüyor. Bu güncelleme ve gelişmeler ile birlikte elektrikli arabaların hız konusu ile sürekli hedef olmaları da biraz daha azalacak zaten oldukça verimli çalışan bu araçlar için petrol zenginleri bir kenara bırakılıp destek sağlanırsa dünyanın daha güzel bir yer olacağı kaçınılmaz ve güzel bir gerçek.