Otomobil Tesla’ya Balkanlar'dan rakip

Tesla’ya Balkanlar'dan rakip

08.09.2020 - 17:59 | Son Güncellenme:

Tesla'nın merak uyandıran elektrikli pick-up modeli Cybertruck'a, Balkanlar'dan rakip geldi. Bosnalı bir mühendislik şirketi, Ford F150 modelini modifiye ederek, Cybertruck benzeri bir araç yarattı. Tesla'nın aksine içten yanmalı bir motora sahip olan araç testleri Mostar'da devam ederken, aracın satışa sunulması için yapılan girişimlerin devam ettiği bildirildi

Tesla’ya Balkanlardan rakip

Tesla'nın yakında satışa sunacağı elektrikli pick-up modeli Cybertruck'a Balkanlar'dan rakip geldi.

Haberin Devamı

2021'de satışa sunulacak aracı beklememeye karar veren Bosnalı mühendis Igor Krezic, kendi Cybertruck'ını geliştirdi.

Ford F150 Raptor modelini baz alarak Cybertruck'ın bir benzerini yaratan Krezic'in Star Solutions şirketi, şu sıralar otomobilin Mostar yollarında test ediyor.

Orjinal Cybertruck'ın aksine içten yanmalı bir motora sahip Mostarlı Cybertruck için, trafiğe çıkış başvurusunun yapıldığı belirtildi.

Fakat, şirket yetkililerinin yaptığı açıklamada, aracın köşeli ve keskin hatlarının Bosna trafik kurallarına göre yasak olduğu ve bu sorunun üstesinden gelmek için çalışıldığı vurgulandı.

1.1 milyar dolarlık yatırımla üretilecek

Tesla'nın geçen yıl tanıttığı Cybertruck, Teksas Eyaletine bağlı Austin kentinde üretilecek. 1.1 milyar dolarlık yatırımlar geliştirilecek elektrikli pick-up, zırhlı olduğu belirtilen camlarının lansmanı sırasında balyozla kırılması ile gündeme gelmişti.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük pick-up pazarına ev sahipliği yapan ABD'de, Ford, General Motor, FCA gibi üreticiler elektrikli pick-uplarını pazara sunmak için gün sayıyor.

Ülkedeki geleneksel üreticilerin yanı sıra, Rivian, Lordstown, Bollinger gibi girişimler de elektrikli pick-up modeller geliştiriyor.