Otomobil Yeni Ford GT de Gorilla Glass Kullanacak!

Yeni Ford GT de Gorilla Glass Kullanacak!

17.12.2015 - 18:03 | Son Güncellenme:

Uzun bir süredir mobil cihazlarda karşımıza çıkan Gorilla Glass, bu sefer bambaşka bir yerde kullanılacak; yeni Ford GT'de

Yeni Ford GT de Gorilla Glass Kullanacak

Uzun bir süredir mobil cihazlarda karşımıza çıkan Gorilla Glass, bu sefer bambaşka bir yerde kullanılacak; yeni Ford GT'de... Yeni nesil akıllı telefonlarda sıklıkla karşımıza çıkan Gorilla Glass, belirtilenlere göre Ford GT'nin üretimine de tedarikçi olarak katkı sağlayacak. Zira adeta asfaltı ağlatmaya hazırlanan yeni Ford GT, ön cam panelinde Gorilla Glass kulllanarak normalden çok daha dayanıklı bir performans sağlamayı amaçlıyor. Yüksek hızlara ulaşabilen araçlardan Ford GT, hal böyle olunca farklı küçük materyallerin cama fırlaması ile birlikte tehlike durumlar ile karşı karşıya kalabilmekte.

Haberin Devamı

Bunun için işi garantiye almak isteyen Ford, Gorilla Glass'tan faydalanacak. Ön camı hazırlarken 2 katman yerine 3 katmanı tercih eden firma, normalden daha hafif bir ağırlık elde ederken ayrıca eskiye oranla daha dayanıklı bir cam kullanmış olacak. Corning Gorilla Glass Hybrid olarak adlandırılan bu cam, aşağıdan izleyebileceğiniz videoda test edilmekte. Ford teknisyenleri tarafından denenen cam, çeşitli parçalar ile birlikte bir nevi dayanıklılık testine tabi tutuluyor.