Otomobil Yüzde yüzde İtalyan...

Yüzde yüzde İtalyan...

13.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yüzde yüzde İtalyan...

Yüzde yüzde İtalyan...


Otovizyon


       Son yıllarda otomotiv üreticileri, ileri teknoloji yaratırken estetiği biraz arka plana attılar. Otomobilin konforu, güvenliği, sürüş keyfi sürekli artırılıyor ama ortalık da robot görünümlü acaip tasarımlardan geçilmiyor.
       68'inci Torino Otomobil Fuarı'nda adeta şov yapan İtalyan tasarımcılar, bu sıkıntımızı biraz olsun giderdi. Fuar'da klasik İtalyan tasarım endüstrisinin en son modelleri sergilendi. İşte, Torino Fuarı'ndan "otomobil bu" dedirtecek modeller.

Sarı fırtına

       İtalyan otomobil tasarımcılarının en eskilerinden biri olan Fioravanti, Torino'da F100 modeli ile göz kamaştırdı. Sarı fırtına adı verilen iki kişilik spor otomobilde ileri aerodinamik teknolojisi kullanıldı. Otomobilin rüzgar direncini en aza indirgeyecek bir şekilde tasarlanarak performansı maksimize edildi.

Mini tren mi, otomobil mi?

       2010'lu yıllarda içinde yaşadığımız şehirlerin neye benzeyeceğini tahmin edebiliyor musunuz? İtalyan Bertone, en azından park sorununu içinden çıkılamaz hale geleceğini öngörerek buna uygun bir otomobil tasarladı. Slim, iki kişilik, 3 metre boyunda, bir metre eninde trene benzeyen bir otomobil tasarımı.

Lancia'dan "Mavi Fil" serisi

       Lancia'nın "Mavi Fil" adını verdiği seri Torino Otomobil Fuarı'nda büyük ilgi topladı. Bu serinin üyesi Lancia Y, 1.1 ve 1.2 hacmindeki motor versiyonlarıyla ekonomik çözümler sunuyor.

İtalyan beygirinden süper model

       Ve işte Ferrari. Fazla söze ne hacet? "İtalyan beygiri"nin 550 Maranello modeli 12 silindirli, 485 beygir gücündeki motoru görülmemiş bir performans sunuyor. Deri döşemeler ve HI - FI müzik sistemiyle donattığı iç tasarımıyla görenleri etkiliyor.

Maserati'ye özel konsept

       Italdesign - Giugiario firmasının Maserati'ye çizdiği konsept tasarım fuarın ilgi çeken moodellerinden biri oldu. Ultra lüks bir limuzin şeklinde tasalanan Maserati Buran'da performans ve estetik birbiriyle yarışıyor.

Toyota RAV4, Ağustos'ta piyasada

       Toyota'nın yenilenen hafif arazi aracı RAV4, önümüzdeki Ağustos ayı başında Avrupa ile aynı anda Türkiye'de satışa sunulacak.
       Tepeden tırnağa geliştirilen yeni RAV4, 2.0 litre hacimli, 150 PS gücünde yeni "düşünen" VVT-i motora ve elektronik kontrollü yeni otomatik vites seçeneği, yeni geliştirilen ABS fren sistemi ve EBD fren gücü dağıtıcına sahip bulunuyor. Toyotasa tarafından 5 kapılı versiyonu ithal edilecek olan araçta, sürekli dört tekerlekten çekiş sisteminin yanı sıra düz ve otomatik vites seçenekleri yer alıyor. Ayrıca, dört disk fren sistemi ve 235/60R 16 ebadında geniş lastikler, daha güvenli bir sürüş sağlıyor.
       Dingil mesafesinin 80 milimetre uzatılması, yeni aracın iç mekan konforunun ve arka koltuklarda diz mesafesinin artırılmasını sağlarken, büyük eşya taşınmasını kolaylaştırmak için arka koltuklara tamamen sökülebilme özelliği eklendi.

Yazarlar