Otomobil Zafira’da değişen çok şey var!..

Zafira’da değişen çok şey var!..

30.06.2006 - 16:02 | Son Güncellenme:

Yedi koltuklu minivanın yenilenmiş hali, eylül ayında Türkiye yollarına çıkmaya hazır olacak. Araçta, pek çok yeni teknolojiye de yer verilmiş...

Zafira’da değişen çok şey  var..


Zafira’da değişen çok şey  var..

Opel’in ilk kez 1999’da çıkarttığı ve 1.4 milyon adet satılan yedi kişilik minivanı Zafira, tamamen yenilenmiş olarak eylül ayında Türkiye’de satışa çıkacak.
İkinci neslinde daha sportif ve agresif bir tasarım kullanılan Zafira, önden aile bireyleri Astra ve Tigra’ya benzerliğini gösteriyor. Zafira’nın ön tampon ve kaput bölümü, Avrupa Birliği normlarına uygun olarak kaza anında yayalara en az zararı verecek şekilde geliştirilmiş. Eskiye göre 150 mm. uzayan, 59 mm. genişleyen Zafira’da yükseklik de artmış. Böylece içeride daha fazla omuz, baş ve diz mesafesi yaratılmış.
Özellikle de arka üçüncü sıra koltuklarda oturanlara... Bagajın kapasitesi de artırılmış. Yedi kişilik araçta, bir önceki modelden tanıdığımız Flex7 hareketli koltuk sistemi aynen korunmuş. Ayrıca 'FlexOrganizer’ denilen ve bagajı gerektiğinde bölümlere ayıran sistem de, bu modelde mevcut.
Sürücü odaklı geliştirilen gösterge bölümü ve orta konsoldan oluşan kokpit, gerekli her şeye kolayca ulaşılmasını sağlıyor. Motor, anahtarsız ve düğmeyle çalıştırılırken, el freni, uçak levyesini andırıyor. İçinde 30’den fazla eşya saklama gözü bulunan yeni Zafira’da, panoramik tavan, “Cosmo" donanım seviyesiyle standart. Bu seçenekle birlikte sunulan tavandaki orta konsol ise, daha fazla eşyaya yer açıyor.
Yeni Zafira’da 100 HP’den 240 HP’ye kadar geniş bir motor yelpazesi sunuluyor. Türkiye’ye 1.6 Twinport (100HP), 1.8 lt. (140 HP), 2.0 Turbo (200HP) benzinli ve 1.9 CDTi (150Hp) dizel motor seçenekleri getirilecek. 1.9 dizelde 6 ileri manuel ve Active Select otomatik, 1.8’de 5 ileri Easytronic yarı otomatik, 1.6 ve 2.0 Turbo’daysa 5 ileri manuel vites olacak. “Essentia", “Enjoy" ve “Cosmo" donanım paketleri bulunacak.
Yeni Zafira’da, Elektronik Süspansiyon Kontrolü sistemiyle uyumlu “IDSPlus" şasinin yanı sıra, direksiyona bağlı far sistemi, Lastik Basınç Kontrol Sistemi (TPMS), Yokuşta Kalkış Desteği (HSA), Sönük Lastik Algılama (DDS) gibi pek çok teknolojik unsuru da bulmak mümkün olacak. (2005)