Pazar Tünel’de “Buselik” zamanı

Tünel’de “Buselik” zamanı

20.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Adını buselik makamından alan Hisar Buselik, ikinci şubesiyle Tünel Residence Teras’ta hizmet vermeye başladı. Eski meyhane kültürünü modern bir bakışla yorumlayan, geleneksel lezzetleri zamanın ruhuna uygun sunumuyla birleştiren Tünel Buselik, sofralara panoramik manzarasıyla da eşlik ediyor.

Tünel’de “Buselik” zamanı

Tünel’de “Buselik” zamanı

Haberin Devamı

Yaklaşık altı ay önce Anadolu Hisarı’nda, Boğaz’a nazır konumuyla yeni nesil meyhane kültürüne canlılık katan Hisar Buselik, ikinci şubesiyle kapılarını Şişhane’de açtı. Geleneksel Türk mutfağı ve Ege tatlarını kendine has bir şekilde yorumlayan Buselik’in menüsünde badem ve fıstıklı Girit ezmesinden fırında otlu levreğe, güveçte yaprak ciğerden pastırmalı sıcak humusa, sıcak ot kavurmadan İzmir tulum peynirli köz patlıcan güvece özel lezzetler yer alıyor. Mekanın imza lezzetleri arasındaysa kaymak ve ceviz ile hazırlanan vişneli pancar şalgam buzlamalı gavurdağı salatası, güveçte kokoreç, tahin helvalı katmer ve keçi sütüyle hazırlanan dondurma öne çıkıyor. Her iki şubede de aynı menünün sunulduğu Buselik, mevsimine göre kullandığı malzemelerle her damak zevkine hitap eden bir kombinasyon sunuyor.

Haberin Devamı

Klasik çizgilerin korunduğu ancak misafirlerin rahatlığının ön planda olduğu dekorasyonuyla Tünel Buselik, Haliç’ten Sultanahmet’e uzanan panoramik tarihi yarımada manzarasıyla da meyhane keyfini başka bir boyuta taşıyor. Haftanın her günü 16.00-01.00 saatleri arasında hizmet veren mekanda çarşamba, cuma ve cumartesi geceleri de DJ Ogün Dalka çalıyor.

Tünel’de “Buselik” zamanı

Malzemeler yöresel

Malzemeleri mevsimine göre ve kendi yöresinden temin etmeye özen gösteren Buselik, zeytinyağını Ayvalık’ta özel bir üreticiden, dondurmada kullanılan keçi sütünü Karaman’dan, el yapımı şalgamı Adana’dan, İzmir tulumu ise Bergama’daki yörük köylülerinden alıyor.

İzmir tulum peynirli köz patlıcan güveç?

Çekirdeksiz seçilmiş kemer patlıcanı yıkadıktan sonra delip direkt ateşin üzerinde kabukları yanıp is kokusu içine sinene kadar pişiriyoruz. Ardından sıcağı sıcağına soyup tereyağı ile güzelce yağladığımız güvecimize alıyoruz. Diğer taraftan İzmir Bergama’daki yörük köylülerinin özenle yaptığı tulum peynirimizi taze baharatlarla lezzetlendirip güvece alıp içini ayırdığımız patlıcanımızı dolduruyoruz. Taş taban fırınımızda peynir eriyip patlıcanla özleşinceye kadar pişirip üzerini kızartıyoruz. Cızır cızır kaynar bir şekilde servisimizi yapıyoruz.

Haberin Devamı

Tünel’de “Buselik” zamanı

Şeften özel tarifler

Tahin helvalı katmer

Tahin helvasını bir kapta limonsuyu ve kaymak ile karıştırıyoruz. Baklava yufkamızı tereyağı ile yağladıktan sonra tahin karışımımızı eşit miktarda yayıp sonra kare olacak şekilde kapatıyoruz. Servis sırasında yağsız tavada arkalı önlü kızartıp üzerine kaymak ve bol cevizle servisini yapıyoruz.