Pazar Yeniköy’de Süleyman Nazif

Yeniköy’de Süleyman Nazif

10.06.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeniköy’de Süleyman Nazif

Yeniköy’de Süleyman Nazif

Yeniköy’de Süleyman Nazif

Ali Rıza Kardüz

Yeniköy’de yaz aylarında deniz kenarında kahve, çay mı içmek istiyorsunuz? Gündüz arkadaşlarınız ile denizin kenarında oturup bir sandviç veya pizza ile karın mı doyuracaksınız? Akşamüzeri Boğaz’daki gemileri seyrederek içki yudumlamanın hayali ile mi yaşıyorsunuz? Sıcak yaz geceleri deniz kıyısında bir şeyler yemek, müzik dinlemek mi istiyorsunuz? Üstelik bunlar için cebinizden fazla para çıkmamasına dikkat mi ediyorsunuz?
Süleyman Nazif’e gidebilirsiniz. Süleyman Nazif, Yeniköy’de vapur iskelesinin hemen bitişiğinde bir yazlık bahçe. Kilise mülkü olan bu bahçe üç yıldır "Süleyman Nazif" adı ile geceleri müşterilere hizmet veriyordu.
Bu yıl her gün sabah saatlerinden itibaren, gündüzleri de açık.
Nişantaşı’nda, Süleyman Nazif Sokak’ın başındaki tarihi binada "Süleyman Nazif" isimli "kahve-bar-lokanta"yı işletenler yaz aylarında "yazlığa çıkıyorlar". Bodrum’da, Türkbükü Koyu’nda Ada Otel’in "plaj-lokanta, kahve ve barı"nı işletiyorlar. İstanbul’da Yeniköy’de "yazlık bahçe"yi işletiyorlar.
Yeniköy’deki yazlık bahçenin sorumlusu, Süleyman Nazif’in ortaklarından Melih Börü.

Yeniköy’deki Süleyman Nazif’in giriş kapısı, ana yol üzerinde, Pala Manav’ın hemen bitişiğinde.
Pazar günleri saat 11.00-16.00 arasında Süleyman Nazif’te "brunch" var. Kişi başı 15 milyon lira.
Gün boyu kahve, çay servisi yanında hafif yiyecek servisi devam ediyor. Pizza 4,5 milyon lira, salata 3.5 milyon lira, sandviç 4 milyon lira, omlet 3 milyon lira, burger 3.5 milyon lira. Akşam yemeklerinde et ve balık tabakları 9 milyon lira dolayında.
Akşam üzerleri ve akşam saatlerinde barda yerli alkollü içkiler 5 milyon, yabancı içkiler 7 milyon lira.
Süleyman Nazif’in yöneticisi Ahmet Demir, DJ Aykut Özmeriç’in gece 24.00’e kadar popüler müzik, daha sonra Latin müziği çaldığını söylüyor.
Servis görevlisi Ercan Bilmez, bize buz gibi bira, kıtır kızarmış peynirli pizza getirdi... Servisten ve pizzadan ve de biranın soğukluğundan pek memnun kaldık.
Yeniköy Süleyman Nazif yaz günleri ve geceleri deniz kenarında, dolmuş motorlarını ve gemileri seyretmek isteyenlerin gündüz, gece gidebilecekleri bir yer. (0212) 223 27 21




PAZAR