Geri Dön

Büryan Nedir? Büryan Kebabı Nerenin Meşhur Yemeğidir?

Büryan kebabı pek bilinen bir kebap çeşididir değildir. Ancak son zamanlarda büryan kebabı basında, televizyonlarda ve sosyal paylaşımlarda sıklıkla yer almaktadır. Büryan kebabı hakkında bilgi edinmek için de araştırmaya girişilmektedir. Büryan kebabı hakkında bilgileri sizin için derledik.

Büryan Nedir? Büryan Kebabı Nerenin Meşhur Yemeğidir?

Büryan kebabı ülkeye özgü fakat çok fazla bilinmeyen daha yakın zamanda yaygınlaşmaya ve tanınmaya başlayan bir kebap çeşididir. 

Haberin Devamı

Büryan Nedir? 

Büryan kebabı ya da püryan veya biran olarak da adlandırılan bir kebaptır. Kelimenin aslı Arapça olup "perive" olarak bilinen sözcükten gelmektedir. Büryan, kuyu kebabının bir çeşididir. Büryan kebabı Türkiye'nin değişik yörelerinde farklı şekillerde yapılan bir kebap çeşididir. Ancak esas itibariyle büryan kebabı Bitlis ve Siirt yöresinin bir et yemeği olarak bilinir.

Büryan Kebabı Nerenin Meşhur Yemeğidir? 

Büryan kebabı ile ünlü illerimiz Bitlis ve Siirt'tir. Büryan kebabı temelinde kuyu kebabının bir türevidir. Türk mutfağının dünyada da bilinen en lezzetli et yemeği çeşitlerinden birisidir. Zor ve zahmetli bir yemektir. Bitlis ve Siirt yöresinde özel kuyularda odun ateşinde etin iki saate yakın pişirilmesiyle yapılan bir et yemeğidir.

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber