Geri Dön

Kek Kaç Dakikada Pişer? Islak Kek Kaç Saatte Kabarır Ve Hazır Olur?

Günümüzde pek çok kişi kek pişirmeyi çok sever ve çok çeşitli kekler yapar. Bu nedenle sizler için detaylı bir şekilde kek kaç dakikada pişer? Islak kek kaç saatte kabarır ve hazır olur? İşte, tüm detaylar.

Kek Kaç Dakikada Pişer? Islak Kek Kaç Saatte Kabarır Ve Hazır Olur?

Kek mutfakların hemen hemen vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. Çay saatlerinin vazgeçilmezlerinden olan kek çok basit gibi gelse dahi lezzetli keki yapabilmek beceri ister. Annelerin, çocukların çantalarına koymaları için vazgeçmedikleri lezzetlerden biri olmaktadır.

Haberin Devamı

Kek Kaç Dakikada Pişer?

Önceden pişirme ayarlarına gelene kadar yaklaşık 180 derecede ısıtılan fırına kek karışımı verilir. Ortalama 35 dakika ya da 40 dakika gibi bir sürede kek pişmeye başlar. Kek fırında iken fırın kapağının açılmamasın özen gösterilmelidir. Aksi takdirde kek söner. Pişme süresi bitişine doğru keke bıçak ya da çatal batırarak iç kısmının pişip pişmediği kontrol edebilir. Kek kalıbı sıcak iken üzerine örtülen bir nemli bez kekin kalıptan kolayca çıkmasını sağlar.

Islak Kek Kaç Saatte Kabarır ve Hazır Olur?

Islak kek yapımında kabarma süresi ve hazır olması oldukça önemlidir. Islak kek yapımında kaliteli bir kek kalıbı kullanılmalıdır. Kullanılan un mutlaka elenmelidir. Fırının önce orta rafına kabarma oluncaya kadar ardından alt rafına geçirmek uygun olur. Önce yüksek sıcaklıkta bir kabarma gerçekleşinceye kadar 180 derecede fırına atılır. Daha sonra fırının iç ısısı 150 derecelere düşer. İçinin pişip pişmediğini anlamak adına bir kürdan batırarak kontrol edilebilir.

Haberin Devamı

Fırının derecesi çok yüksek olursa dışı aniden pişer ve içi cıvık olmaktadır. Fırın derecesi mutlaka 150-180 derece arası olmalıdır. Islak keklerde genellikle ilk olarak 20 dakika kapağı açılmamalıdır. Ortalama 30 dakika ya da 35 dakika kadar bir pişirme süreleri bulunmaktadır.

Elektrikli fırın ayarı genelde turbo pişirme, 160 derece şeklinde,

Alt ve üst fırınlarda pişirme süreleri, 170 derece ve

Pişirme süreleri, yaklaşık olarak 35 dakika ya da 45 dakika pişirilme süreleri bulunmaktadır. 

Pişme süresinin en erken şekilde 10 dakika sonunda kapak açılabilir. Bu şekilde ıslak bir kekin kabarması ve hazır olması konuları hakkında bilgi edinilmiş olur.

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber