Kültür Sanat Kerem Görsev Grammy yolunda

Kerem Görsev Grammy yolunda

18.10.2011 - 01:51 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin usta caz sanatçılarından biri olan, besteci ve caz piyanisti Kerem Görsev, önemli bir başarıya imza atıyor

Kerem Görsev Grammy yolunda

Sanatçının ünlü prodüktör ve kompozitör Alan Broadbent’in yönettiği Londra Philharmonia Orkestrası ile Abbey Road Stüdyosu’nda kaydettiği albümü “Therapy” Grammy’nin aday adaylarından biri oldu. Görsev’in 14. stüdyo albümü olan “Therapy”, 54. Grammy Ödülleri’nde Best Large Jazz Ensemble kategorisinde yarışacak olan 64 albüm arasına girdi. Albümün ilk 5’e kalıp Grammy’de şansını deneyip deneyemeyeceği aralık ya da ocak ayında belli olacak. Kıbrıslı Türk gitarist Okan Ersan da yeni albümü “Reborn Journey”ile Grammy’de şansını arayan bir diğer isim. Sanatçının albümü, Best Jazz Enstrumantal Albüm kategorisinde ilk 330 isim arasında yer alıyor.
Kerem Görsev’in, yayımlandığı ilk ayda Türkiye’de 10 bin adet satış rakamına ulaşan ve yurtdışında eleştirmenlerin “Kerem Grammy’ye yürüyor” sözleriyle övgüyle bahsettikleri albümü “Therapy” Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de beğenisini kazanmış, Gül bir mektupla sanatçıyı kutlamıştı.
Görsev, Grammy’ye kendisinin başvurduğunu söylüyor. Fakat başvuruda bulunabilmek için sanatçının en az 5 albümünün ABD’de yayımlanmış olması gerektiğini vurguluyor: “Best Large Jazz Ensemble kategorisine başvurdum ve adaylığım kabul edildi. Aday olan 64 isimden 63’ü Amerikalı; bir tek ben varım başka bir ülkeden.”
Sanatçı ilk 5’e girme konusunda pek ümitli değil. Bunun nedeni albümüne güvenmiyor olması değil; ilk 5 oylamasında lobilerin etkili olduğunu, büyük şirketlerin kendi sanatçılarını desteklediğini söylüyor: “Bütün dünya starları ve arkalarındaki büyük şirketler orada. Beni kim destekleyecek? Ben sadece albümümü yolladım ve şimdi bekliyorum. Hayatımın sonuna kadar albümümün arkasındayım. Dünyanın en baba orkestrasıyla, Londra Philharmonia Orkestrası’yla çalıştım. Orkestrayı yöneten Broadbent birkaç Grammy’si olan bir isim. Albümde çalan saksafoncu Ernie Watts da Grammy’li bir sanatçı. Eğer orada bir lobim olsaydı kesin ilk 5’e girerdim.” Görsev, şu anda daha büyük bir prodüksiyon üzerinde çalıştığını belirterek, “Onu da Grammy’ye göndereceğim” dedi.
Daha önce Arif Mardin’in yanı sıra En İyi Opera Kaydı dalında tenor Bülent Bezdüz’ün kazandığı Grammy ödüllerinin 54.’sü 12 Şubat 2012’de gerçekleşecek.