Kültür Sanat Perinçek'in iddiaları kitap oldu

Perinçek'in iddiaları kitap oldu

25.12.1996 - 00:00 | Son Güncellenme:

Perinçek'in iddiaları kitap oldu

Perinçekin iddiaları kitap oldu

İŞÇİ Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek "Çiller Özel Örgütü"nün suçlarını kanıtladığını iddia ettiği ve TBMM Susurluk Komisyonuna sunduğu dosya ve belgeleri kitap haline getirdi.
Perinçek, "Çiller Özel Örgütü" adıyla yayınladığı kitapta, Mercedes'in içinden "Çller Özel Örgütü"nün çıktığını iddia ediyor. Kitabın birinci bölümü bu dosyanın tamamını kapsıyor. Sonraki üç bölüm ise, birinci bölümdeki bilgilerle birlikte, "TBMM Susurluk Komisyonu"nun Perinçek'ten talebi üzerine 12 Aralık'ta Komisyon'a verilen dosyada yer alan belge ve bilgilerin tamamından oluşuyor.
Kaynak Yayınları arasında çıkan kitaba göre Kontrgerilla, Türkiye'ye bir NATO armağanı olarak 1952'de geldi. İlk resmi adı Seferberlik Tetkik Kurulu idi. Sonra 1960"larda Özel Harp Dairesi adını aldı. Kontrgerilla, 1980'e doğru yeraltı eylemlerini yoğunlaştırdı. Abdi İpekçi'lerden, Doğan Öz'lere kadar bir dizi suikast, Taksim'den Kahramanmaraş'a, Çorum'a kadar uzanan katliamlar, 12 Eylül 1980 darbesinin ortamını hazırladı. Kontrgrilla, 1980 sonrasında faaliyetlerini olağanüstü boyutlara ulaştırdı. Bugünkü adı ise, Özel Kuvvetler Komutanlığıdır.
Perinçek'e göre, çeteleşme süreci şöyle başlıyor: "Özal'ın Türkiye ekonomisini dünya kapitalist piyasasıyla sınırsız bütünleştirme programı, yaşanan sürecin ekonomik boyutunu veriyor. Liberalleşme, serbest piyasa ve rekabeti değil; eroine bağımlılığı getiriyor. Uyuşturucu, silah, nükleer madde ve altın kaçaklığı yasallaştırılıyor. Kara parayı aklayacak mekanizma ve kurumlar yaratılıyor. Hayali ihracatlar, kumarhaneler, yeraltı bankacılığı vb... "Çiller Özel Örgütü", işte bu kara miras temelinde oluşmuştur. Devletin CIA güdümündeki bazı yeraltı örgütlerinin faaliyeti, zamanla ve kısmen Çiller ailesinin özel girişimine dönüşmüştür. Bu nedenle Çiller Özel Örgütü'ne Özelleştirilmiş Savaş Örgütü denebilir.
Kitabın alt başlıkları ve cevap aradığı sorular şöyle özetlenebilir:
Çiller Özel Örgütü, ABD - CIA denetiminde...
Örgütün şefleri... Kimlerden ve hangi gruplardan oluşuyor?
Mafya - Gladyo - Tarikat ortaklığının bağları nasıl örüldü?
Ulusal çıkarlarımızı nasıl sabote ettiler?
Türkiye ekonomisini eroine bağımlı hale nasıl getirdiler?
Hangi komşu ülkelerde,ne gibi tertipler düzenlediler?
Nükleer madde kaçakçılığından, eroin ticaretine suçları...
Örgütün işlediği cinayetler ve nedenleri ...
Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'i kim, neden öldürdü?
Mehmet Eymür - Hiram Abas'tan, Binbaşı Cem Ersever'den; Mehmet Ağar - Abdullah Çatlı - Sedat Bucak - Hüseyin Kocadağ'a uzanan zincir...