Geri Dön

Pilav Kaç Dakikada Pişer? Ne Kadar Sürede Dinlendirilir?

Pilav yapmak hem oldukça kolay olduğu düşünülen hem de büyük bir ustalık isteyen bir yemektir. Pilavın yapılma aşamaları güzel ve dikkatli bir şekilde uygulandığı takdir de lezzetli bir pilav elde etmek oldukça kolay olacaktır. Siz de eğer pilav yapmak istiyorsanız öncesinde bir takım bilgiler edinmeniz gerekecektir. Pilav kaç dakikada pişer? Ne kadar sürede dinlendirilir? Siz de içeriğimizi okuyarak bilgi edinebilirsiniz.

Pilav Kaç Dakikada Pişer? Ne Kadar Sürede Dinlendirilir?

 Türkiye'de en fazla tüketilen pilav çeşitleri; bulgur pilavı ve pirinç pilavı olarak söylenebilir. Sulu yemeklerin yanında tüketilebildiği gibi aynı zamanda tek başlarına da oldukça lezzetli olan pilavlar doğru teknikler kullanılarak pişirildiğinde çok daha güzel sonuçlar alınmaktadır.

Haberin Devamı

 Pilav Kaç Dakikada Pişer? Ne Kadar Sürede Dinlendirilir?

 - Pilav yaparken ilk olarak yapacağınız işlem pirinci güzel bir şekilde yıkamak olmalıdır. 

 - Pirinç pilavı yaparken iki farklı teknik kullanılmaktadır. Birincisi pirinci önceden ılık su ile ıslatarak 30-40 dakika suda bekletmektir. İkinci teknik ise pirinci ıslatmadan direk yıkayarak pişirmektir.

 - Uygulanan tekniğe göre de pirincin pişme süresi değişiklik göstermektedir. Eğer pirinç ıslatılırsa daha kısa sürede pişer ancak ıslatılmadığı takdirde bu süre biraz daha uzar. 

 - Pirinç pilavı yapılırken ilk olarak tereyağı eritilir ve içerisine isteğe bağlı olarak şehriyeler atılarak kavurulur. 

 - Şehriyeler kavrulduktan sonra ise içerisine yıkanmış olan pirinçler dökülerek iyice kavrulur. Tuz eklenir. 

Haberin Devamı

 - Pirinç güzelce kavrulduktan sonra da üzerine yeterli miktarda su eklenir ve kapağı kapatılır. 

 - Pilav, 10-15 dakika içerisinde suyunu çeker ve altını kapatabilirsiniz. 

 - Ocağı kapattıktan sonra pilavı hemen tüketmemeniz ve 15-20 dakika arasında bir süre dinlendirmeniz önerilmektedir. 

 Pilav Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar 

 - Güzel bir pilav yapmak için pirinçleri suda beyazlık kalmayacak şekilde yıkamanız çok önemlidir. 

 - Pilavı yapmadan önce bir süre sıcak su içerisinde bekletmek pilavınızın tane tane olması için oldukça etkili bir yöntemdir.

 - Pirincinizi kısık ateşte ne kadar fazla kavurursanız pilavınız da o kadar lezzetli olur. 

 - Pirinçler suyunu çekene kadar tencerenin kapağı açılmamalıdır. 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber