Geri Dön

Poğaça tarifi: Mayalı - mayasız, sade, yumuşak poğaça hamuru nasıl yapılır? İşte poğaça çeşitleri ve tarifi

Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunan poğaça oldukça doyurucu bir tercihtir. İster kahvaltı vakitlerinde ister öğle veya beş çayı saatlerine yakışan poğaça tercihe göre mayalı, mayasız, sade, peynirli, zeytinli, yumuşak veya gevrek yapılabilir. Peki poğaça hamuru nasıl yapılır? İşte en leziz poğaça yapımı tarifi...

Poğaça tarifi: Mayalı - mayasız, sade, yumuşak poğaça hamuru nasıl yapılır? İşte poğaça çeşitleri ve tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 paket instant maya (10 gram)
3 su bardağı un (+aldığı kadar un eklenecek)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 yemek kaşığı tuz

İç Malzemesi İçin:
1,5 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)

Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı haşhaş
1 yemek kaşığı susam

Poğaça Nasıl Yapılır?

Unun içerisine kuru mayayı ilave edin ve unu havalandırarak güzelce karıştırın.

Kasenin ortasına bir çukur açın ve ılık sütü ilave edin.

Su, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu da ilave ettikten sonra hamur, pürüzsüz ve ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.

Üzerini hava almayacak şekilde streç film ile kapatıp 30 dakika kadar mayalandırın.

Hamur mayalandıktan sonra limon büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak bir şekil verin ve yassılaştırın.

Hamurun tam ortasına rendelediğiniz kaşar peynirinden bir miktar yerleştiriyorum ve malzeme taşmayacak şekilde hamuru büzerek kapatın.

Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine, az önce büzdüğünüz kısım altta kalacak şekilde yerleştirin.

Tüm poğaçaları tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş ve susam serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 ila 25 dakika arası, üzeri kızarana kadar pişirip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber