Geri Dön

Saniyeler içinde vegan mayonez hazırlamanın en kolay yolu

Sosların ve çeşnilerin en sevdiğimiz yiyecekleri iştahla yememizi sağladığı hepimizin kabul ettiği bir gerçek. Mayonez de bu listede; en sık kullandıklarımız arasında yer alıyor. Ne yazık ki marketten satın aldıklarımız birçok zararlı katkı maddesi ve gizli tehlike barındırıyor. Sizinle paylaşacağımız tarif ise vegan değilseniz ya da yumurta alerjiniz yoksa bile favori ev yapımı mayonez tarifiniz olabilir! İşte size lezzetli mi lezzetli tertemiz içerikli vegan mayonez tarifi...

Saniyeler içinde vegan mayonez hazırlamanın en kolay yolu
  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- Çeyrek su bardağı (soğutulmuş) haşlanmış nohut suyu

- Çeyrek çay kaşığı toz hardal

- Çeyrek çay kaşığı tuz

- Yarım çay kaşığı elma sirkesi

- 1-3 çay kaşığı akçaağaç şurubu

- Yarım su bardağından biraz daha fazla (3/4 su bardağı) zeytinyağı

Hazırlanışı

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL

1. adım: Büyük bir kavanoz veya büyük bir karıştırma kabına soğutulmuş haşlanmış nohut suyu, toz hardal, tuz, elma sirkesi ve akçaağaç şurubunu koyun.

2. adım: Blender veya el çırpma teli kullanarak iyice karışana kadar karıştırın.

3. adım: Blender hala çalışıyorken zeytinyağını yavaş yavaş dökün. Bu, özdeşleşme sürecine de yardımcı olur.

4. adım: Tuzu ve taze çekilmiş karabiber kullanarak sosun tadını damak tadınıza göre ayarlayın.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber