Geri Dön

Yazın ana öğün yerine geçen körili tavuk salatası tarifi

Sıcak havalarda hem doyurucu hem de sağlıklı tarifler arayanların genellikle seçimleri salatadan yana oluyor. Biz de sizin için protein dolusu ve çok lezzetli bir yaz salatası tarifi paylaşıyoruz: Körili tavuk salatası. Bu harika salatayı ister önceden yapıp buzdolabında stoklayın, isterseniz de hemen yiyin! İşte yazın ana öğün yerine geçen körili tavuk salatası tarifi...

Yazın ana öğün yerine geçen körili tavuk salatası tarifi
  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 bütün kemikli tavuk göğsü
2 çay kaşığı tuzu
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3/4 su bardağı rendelenmiş badem
3/4 su bardağı mayonez
1/4 su bardağı krema
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1-2 yemek kaşığı köri tozu
1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1/2 su bardağı kurutulmuş kızılcık
1  kabuğu soyulmuş ve doğranmış elma

Körili Tavuk Salatası Nasıl Yapılır?

1. adım: 2 bütün tavuk göğsünü  tuz, karabiber ve zeytinyağı ile ovun. 

2. adım: Dökme demir tava veya fırına dayanıklı başka bir tavaya derisi alta gelecek şekilde yerleştirin. 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişene kadar kızartın.

3. adım: Bu arada bademleri bıçak yardımıyla doğrayın ve fırına dayanıklı tavaya alıp tavukla aynı anda fırında 12 dakika pişirin. 

4. adım: Pişen tavuğu büyük parçalara ayırın; deriyi ve kemikleri atın.

5. adım: Mayonez, krema, sirke, köri ve zencefili birlikte çırpın. Sıcak tavuğun üzerine dökün.

6. adım: Kurutulmuş kızılcıkları üzerine ekleyin. Spatula yardımıyla karıştırın ve üzerini kapatıp buzdolabında soğutun.

Son adım: Servis yapmadan hemen önce 1 adet doğranmış elma ve kavrulmuş bademi ilave edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar